Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım Türker: O dönemde vazife görmekten men edilen bir hükümet var mı'

Yıldırım Türker: O dönemde vazife görmekten men edilen bir hükümet var mı'

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Dönemin Genelkurmay Personel Daire...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 14:53
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Dönemin Genelkurmay Personel Daire Başkanı ve OYAK eski Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker, 28 Şubat döneminde hükümetin vazife görmekten men edilmediğini söyledi.

    28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 21. duruşması savunmaların alınması ile devam ediyor. Savunması alınan dönemin Genelkurmay Personel Daire Başkanı ve OYAK eski Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker, Batı Çalışma Grubu (BÇG) gibi grupların uluslararası karargahlarda da olabileceğini belirtti.

    İddianamede üzerlerine tamamlanmamış bir suçun atıldığını iddia eden Türker, “Teoride oluşabilmesi için kast ile ve cebren işlenmesi gerekiyor. Hükümete işlenmesi gerekiyor. Bu madde ile ilgili açıklanmış bir suç yok. Buradaki suç olguları ile belirtilen suç olguları farklıdır. Ankara’nın Sincan’a yapılan tatbikatta yapılanlar maddi cebir sayılabilir m? Suç atılanların silah taşıması cebri göstermeye yeterli oluyor m? O dönemde vazife görmekten men edilen bir hükümet var m? Naip hakimler inceledikleri Milli Güvenlik tutanaklarında Erbakan’ın istifa ettiğini gördüler. BÇG gibi çalışma grupları uluslararası karargahlarda bulunur.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.