Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım, operasyonla ilgili sert konuştu!

Yıldırım, operasyonla ilgili sert konuştu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım kentteki STK ziyaretlerini sürdürürken, 5 ilde düzenlenen büyük ‘liman operasyonu’ hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Henüz işin içeriğini bilmiyoruz ama bu konunu özenle değerlendirilmesi gerektiğini ayrıca bir yere not ediyoruz. Bu konuyla ilgili sınırlı bilgimiz var. Ziyaretlere gelirken haberimiz oldu. 2011 başlarında bir şikayet üzerine İzmir limanında yükleme boşaltmayla ilgili başlatılan bir soruşturma. 2011, 2012, 2013 geçmiş, 2014’ün başında böyle bir operasyon kararı veriliyor ve uygulanıyor. Ben bunu halkımızın takdirine sunuyorum ve halkımızın takdirine sunuyorum. zamanlaması yönünden anlamlı buluyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2014 - 19:06
ONUR ÇAKIR/ HABER SEVİSİ -  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım kentteki STK ziyaretlerini sürdürürken, 5 ilde düzenlenen büyük ‘liman operasyonu’ hakkında konuştu. Yıldırım İzmir Deniz Ticaret Odası'nda basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

YILDIRIM'IN
 İLK DURAĞI İTO-HABER İÇİN TIKLAYINIZ


Usülsüzlüklerin ortaya çıkarılmasının herkesin ortak arzusu olduğunu ifade eden Yıldırım, " Bunları ortaya çıkarmak için neden 3 yıl beklendi. Neden seçimin hemen başlangıcında yapıld? Bunu da soruyoru? Eğer yargı mensuplarının görevi suçu önlemekse 3 yıl suç işlenmesine neden göz yumdula? Bunun da  kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Son zamanlarda bu iş farklı bir boyuta gitti. Merasimle davulla zurnayla insanlar evlerinden toplanıyor. Daha ne ile suçlandıklarını bilmeden toplum nezdinde mahkum ediliyor. Bunu yapmaya devam edersek ülkede kamu adına iş görenleri teker teker kaybederiz. Kimse sorumluluk almaz iş yapmaz. Savcıların, hakimlerin oturduğu evlerin inşaatın ihalesini yapmaz. Yapılan her işte bir şey bulmak için çalışırsanız bulursunuz. Bir temizlikçi çağırın. Evinizde 40 tane kusur bulur. Kusur bulmak en kolay iştir” dedi.

 

Operasyon kapsamında C.H’nin göz altına alınması ile ilgili bir soruya Yıldırım, “Bilgim yok. Kendisiyle de görüşmedim” dedi.  

 

BUNUN İZAHI NE

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“İşin gelişimi belli. 2011 başında başlatılan soruşturma 3 yıl aradan sonra bu operasyon yapılıyor. Bunun izahı n? Anlamı n? Bu aşikar değil m? Yorum yapılmayacak bir seçim sürecini

sabote etmeye, yanlış algı oluşturmaya çalışılan bir faaliyet. Alnımız ak. 11 yıllık bir iktidarımız var. 150 milyar alt yapı yatırımı yaptık. Bunun hesabını verdik vermeye de devam ederiz. Bir tereddüdümüz yok. Bu filmi 2011 genel seçimlerine 20 gün kala da gördük. İzmir’de de belediye operasyon yapıldı ve bu seçimin bize maliyeti var. Bana göre aynı şey yapılıyor.

İnsanların adresleri belli. 6 da evine gidip almanın ne anlamı var. Bir destek vermek için buraya geldim. Böyle bir şey olmaz. Kime yapılırsa yapılsın  edilemez. Bekleyeceksiniz bekleyeceksiniz 3 yıl oturacaksınız 3 yıl sonra düğmeye basacaksınız. Suçla mücadele edeyim derken suçu teşvik eden anlayışla hukuk tesis edilmez. Hukuk devleti ilkelerine bu uymaz”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.