Dolar 34,1939
%-0.04
Euro 37,8936
%0.32
Altın 2.917,760
%-0.4
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldız Kavacık’ta köylülerle buluştu

Yıldız Kavacık’ta köylülerle buluştu

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP Karabağlar Belediye Başkan A. Adayı Ecz. Ali İhsan Yıldız Kavacık’ta köylülerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 05.11.2013 - 12:31
İZMİR- Köy meydanında köylülerle bir araya gelen Yıldız, köylülerin sorunlarını dinledi. Başlıca sorunlar arasında yer alan meşhur üzümlerinin yeterince pazar bulamaması ve köylünün üzüm üretiminde bekledikleri artı değerin yaratılamayışı oldu. Ayrıca köy gençlerinin spor yapabilecekleri tesislerin yokluğu ve köylünün kullanabileceği bir kültür sanat merkezinin olmayışı oldu. 

“MEŞHUR ÜZÜMLERİYLE ANILAN KÖYÜMÜZ MAALESEF HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULAMIYOR

Sorunları dikkatle dinleyen Yıldız şu ifadelerde bulundu: “Karabağlar’a bağlı bu güzel köyümüz mutlaka korunmalı. Türkiye’nin dört bir yanında meşhur üzümleriyle anılan köyümüz maalesef hak ettiği değeri bulamıyor. Çok küçük çalışmalarla bile bu güzel köyümüz farklı yerlere gelebilir. Takip ettiğim kadarıyla buraya çeşitli doğa dernekleri yürüyüş ve tırmanış yapmaya geliyor. Aslında bu bile bize bu köyün çok kısa sürede turizme açılacağının ipuçlarını veriyor. Ayrıca köylümüz gerçekten çok çalışkan köyün her halinden anlaşılıyor. Dediğim gibi burası turizme kavuşmak için doğum öncesi sancı çekiyor.”

“GELEN ZİYARETÇİLERİMİZİ AĞIRLAYABİLECEĞİMİZ TESİSİMİZ YOK”
Yıldız daha sonra Köy Muhtarı Şinasi Köse’yi makamında ziyaret ederek Kavacık Köyü üzerine istişarelerde bulundu. Köse, köy hakkında şu sözleri dile getirdi: Sayın eczacı bey köyümüz gerçekten çok güzel ve huzurlu. Köylümüz sıcakkanlı insanlardan oluşuyor. Sizin de dediğiniz gibi aslında çok daha güzel yerlere gelebilir. Buraya şu haliyle bile çok fazla insan geliyor. Doğa dernekleri başta olmak üzere İzmir’in çeşitli yerlerinden çok fazla ziyaretçi geliyor. Ancak gelen ziyaretçilerimizi ağırlayabileceğimiz çok fazla tesisimiz yok. Pansiyon gibi yerlerimizin olması durumunda gelen ziyaretçi sayısını çok kısa bir sürede ikiye katlayarak, daha fazla köyümüzde kalmalarını sağlayabiliriz.



“KAVACIK FESTİVALİNİ ULUSLAR ARASI BOYUTA ÇIKARMALIYIZ”
Bir de gelenekselleşmiş bir festivalimiz var bu festivali İzmir’e sıkıştırmadan başta ulusal boyuta daha sonra da uluslar arası boyuta taşıyabiliriz.
Yıldız: “Sayın muhtarım bu söyledikleriniz kesinlikle kurumlar arası koordinasyonla başarabileceğimiz şeyler. Karabağ’lara bağlı İzmir merkeze yaklaşık 30 km olan Kavacık Köyü, meşhur üzümleri ve doğal güzelliğiyle anılıyor. Bize düşen görev bu durumunu tanıtmak duyurmak ve gelen ziyaretçilerin burada zaman geçirmelerini sağlayacak tesisler açmak” dedi.
Yıldız ve çalışma arkadaşları köyde yaptıkları küçük bir gezintiden sonra köylülerle anı fotoğrafı çektirdikten sonra köyden ayrıldılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.