Dolar 34,1248
%-0.03
Euro 38,1261
%0.56
Altın 2.912,190
%0.93
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zonguldak'ta 59 tıp öğrencisi, hipokrat yemini ederek doktorluğa adım attı

Zonguldak'ta 59 tıp öğrencisi, hipokrat yemini ederek doktorluğa adım attı

Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Tıp Fakültesi’nden mezun olan 59 öğrenci, hipokrat yemini ederek doktorluğa adım attı.     BEÜ Merkez Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, BEÜ Rektör Vekili Prof....

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 20:38
Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Tıp Fakültesi’nden mezun olan 59 öğrenci, hipokrat yemini ederek doktorluğa adım attı.

    BEÜ Merkez Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, öğretim üyeleri ve genç doktorların velileri katıldı.

    2013 öğretim yılının en başarılı öğrencisi seçilen Dr. Mehmet Çelik, “Ne yazık ki hekimlik mesleğinin saygınlığından bahsedemiyoruz. Son zamanlarda doktora şiddet olayı artmıştır. Merak ediyorum, yetişmesi için devletin binlerce lira yatırım yaptığı hekimler, neden yine aynı devlet tarafından korunmuyo? Son günlerde bir birimize kenetlenmeli ve onurumuza sahip çıkmalıyız. Ben değil biz olabilmeyi başararak aydınlık bir gelecek için çaba sarf etmeliyiz. Ben tüm içtenliğimle söylüyorum ki annemi babamı, kendi canımı istisnasız tüm arkadaşlarıma gönül rahatlığıyla emanet edebilirim. İnsanlığa, vatanımıza milletimize, ailemize faydalı birer birey olmayı Allah bize nasip eylesin. Doktor olmamı benden çok isteyen ve bu yolda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan babama, dualarını üzerimden hiç eksik etmeyen anneme ne kadar teşekkür etsem azdır.” dedi.

    BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın ise “Fakültemizden bu yıl 59 genç hekimimiz sağlık ordusuna katılmaktadır. Yeni mezun öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Onların nitelikli bireyler olarak yetişmelerine katkısı olan öğretim üyelerimizi içtenlikle kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

    Bu arada 8 aylık bebek annesi olan Dr. Süheyla Gündoğdu Savaş(26), öğretim üyesinden belgesini alırken salondan büyük alkış aldı.

    PANKART SÜRPRİZİ

    Genç doktorlar, daha sonra hep bir ağızdan hipokrat yemini etti. Tören bitiminde bir grup doktor ve öğretim üyesinin, “Hipokratın askerleriyiz, kahrolsun bazı şeyler, ‘diren gezi' yazılı pankart açtığı görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.