Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Boksit vizesine isyan

Boksit vizesine isyan

CHP Selçuk Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Filiz Ceritoğlu Şengel Selçuk İlçesi Gökçealan Mahallesinde boksit cevheri çıkarılması için vize verilmesine tepki gösterdi. Sengel, sosyal paylaşım sayfası üzerinden yaptığı açıklamada "Talan etmek artık siyasetinizin esası haline geldi" dedi.  Grup sözcüsü sosyal medyadan tepki gösterdi

  • Ege Postası
  • 27.10.2017 - 11:24

Gökçealan'a taş ocağı kurulması girişimlerinin, yargıya takılmasının ardından, şimdi de firmanın maden ocağı olarak adım atmaya çalıştığını belirten Selçuk Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Filiz Ceritoğlu Şengel, sosyal medyadan "Uzak dur bağlarımızdan, bahçelerimizden, uzak dur doğamızdan ve bizden! #gökçealanyalnızdeğildir" diye seslendi.  

Maden çalışanlarıyla çevrecilerin 'saldırı' davası düştü

ÇED raporuna bile ihtiyaç duyulmadığını belirten Şengel, paylaşımında şu ifadelere yer verildi: 

"ÇED, formalite gereği bir rapor veya sıradan bir belge değildir! ÇED (çevresel etki değerlendirmesi), bir planlama, çevreye verilecek olumlu/olumsuz etkileri görebilme, riskleri hesaplama sürecidir.

ÇED Yönetmeliği, bir ülkenin çevre politikalarının temelidir. Türkiye'de ise tam tersi şekilde, bir politikasızlığın, yozlaşmış bir talan kültürünün simgesi haline gelmiş bulunmaktadır. Bugüne kadar ÇED Yönetmeliği'ndeki değişikliklerle açılan yeni rant ve talan kapılarıyla meydana gelen çevre felaketleri artarken, işletilmeyen ya da mahkeme kararlarına rağmen eksik/yanlış işletilen ÇED uygulamaları Türkiye'de çevre davalarının ana gündemini oluşturmaktadır. Mücadele, devam etmekte ve Gökçealan için de devam edilecektir!

AKP Hükümeti ise iktidarı boyunca ÇED Yönetmeliği'ni delik deşik ederek; doğayı ranta açmaya kararlı olabilir ama bilinsin ki ; birileri para kazanacak birilerine para kazandırılacak diye doğanın katledilmesine müsade edilmeyecektir! 

Şimdi hükümet-belediye el ele ne yapmaktadı? Talan politikalarını Selçuk'ta da mı uygulayacaklardı? Amaç nedi? Sevgi, sadece oya duyulan sevgi midir'" 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.