Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den CHP'li Başkan'a ağır eleştiri

AK Parti'den CHP'li Başkan'a ağır eleştiri

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 9 yıllık görev sürecini değerlendirdiği basın toplantısında, Kocaoğlu'na ağır eleştirilerde bulundu.Menemen’de Ulukent Köprülü Kavşağı’nın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende hükümetin belediyenin projelerini geciktirdiğini söyleyen ve Büyükşehir’e yapılan operasyonlara atıfta bulunan Kocaoğlu, Fuzuli’den alıntı yaparak, “‘söylesem faydası yok sussam gönlüm razı değil” demişti. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, Hz Ömer’den alıntı yaparak, “"Doğru olmayan şeyleri söyleyip de yükseleceğime, doğruyu söyleyip alçalmayı tercih ederim"dedi.

  • Ege Postası
  • 02.04.2013 - 12:39
BURAK ÖZER/HABER SERVİSİ - AK Parti'li Büyükşehir Meclis Üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun 9 yıllık başkanlık sürecini düzenlenen basın toplantısıyla masaya yatırdı. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar başkanlığında düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Kerem Ali Sürekli, Sait Tiryakioğlu, Sıddık Soysal ve Mehmet Emin Aşkın katıldı.

İZMİRLİ HERŞEYİN FARKINDA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik sert eleştirilerin yapıldığı toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Çakar, "Aziz Kocaoğlu'nun söyleyemediği, belki de söylemek istemediği İzmir'in gerçeklerini biz dile getirmek istedik" diye başladığı konuşmasında, "İzmir'in 9 yılının kayıp" olduğunu iddia etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başında beceriksiz idareciler bulunduğunu öne süren Çakar, projelerin başladığını ancak bitirilemediğini savundu. CHP'li Kocaoğlu'nun yapılan beceriksizliği İzmirlilerden gizmek için hükümetle kavga ettiğini dile getiren Çakar, "Başarı yerine, iş yapma yerine, hizmet etmek yerine yalandan mazeretler uydurmayı tercih edenler, artık mızrağın çuvala sığmadığını gördükçe daha fazla, suçlu üretme, sorumlu arama telaşına kapılmaktadır. Acak bu aba beyhude bir çabadır. İzmirli hemşerilerimiz belediye başkanının ve CHP'nin oynadığı oyunun farkındadır. Bu oyuna prim vermeyecek ve bu oyuna gelmeyecektir" dedi.



RAKAMLARLA 9 YIL


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 9 yıllık görev sürecini rakamlarla aktaran Çakar, "Son dokuz yılda metro için 500 milyon lira harcanmış, ancak 2 kilometrelik Bornova hattı bitirilememiştir. Havaya giden milyonlar ve kaybedilen zaman 9 yılın büyük hezimetidir. Belediye başkanı banliyö hattı ile metroyu hep birbirine karıştırmıştır. Yakınlarından birinin Sayın Kocaoğlu'na bu farkı anlatması gerekiyor. Belediyenin programlarına ve vaatlerine göre 2011 yılı sonunda alınması gereken 15 yeni gemi eğer bir aksilik olmazsa üç yıl geçikmeli olarak alınacaktır. 9 yılda İzmir körfezinde deniz taşımacılığı iflas etmiştir" diye konuştu.Başkan Kocaoğlu'nun "Kamu kurumu olmamıza rağmen projeler için gerekli arazileri hazineden astronomik fiyatlarla satın almak zorunda kalıyoruz" diye veryansın ettiğini de öne süren Çakar, "Kocaoğlu'nun beceriksiz yönetimi ve bürokratların yanlışları yüzünden, Bornova Aşık Veysel rekreasyon alanında vatandaşa ödemeye mahkum edildiği 65 milyonun hesabını bürokratlarına soracağına devletle kavga ederek suçunu bastırıyor" dedi.

MAĞDUR EDEBİYATINDAN VAZGEÇSİN

Çakar iddialarını şöyle devam ettirdi:
"9 yılda beceriksizce idare edilen belediye şirketleri iflas ettirilmiş, son dört yılda şirketlerin zararlarını örtmek için 1 katrilyon 100 trilyon para pompalanmıştır. 9 yılda her fırsatta hükûmetin para göndermediği yalanını söylemekten bıkmamışlardır. Halbuki tüm büyükşehirler merkezi idareden kanunlarla belirlenmiş paylarını almıştır. Büyükşehir’in borçlarının 482 trilyon liralık kısmının AK Parti hükümeti tarafından silindiğini İzmirliden saklamasınlar artık. 9 yılın sonunda borçlar sıfırlanmamıştır. Halen yurt içi ve yurt dışı bankalara 800 trilyon borç vardır. Ve 2013 yılında meclisten alınan 500 trilyonluk borçlanma kararı ile borç toplamı 1 katrilyon 300 trilyonları bulmuştur. İşte Sayın Kocaoğlu’ nun 9 yıl gerçeği budur. Tabiî ki Sayın Kocaoğlu’ndan bir İzmir li olarak artık mazeret ve bahaneler üretmekten ve mağdur edebiyatı yapmaktan, herkesle kavga etmekten vazgeçmesini ve tüm gücüyle son kalan bir yılında İzmir’e hizmet etmesini beklemek en tabii hakkımızdır. 9 yıldır iş yapmak yerine sürekli aynı mazeretleri üretmenin kimseye faydası yoktur."

Menemen’de Ulukent Köprülü Kavşağı’nın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende hükümetin belediyenin projelerini geciktirdiğini söyleyen ve Büyükşehir’e yapılan operasyonlara atıfta bulunan Kocaoğlu’nun Fuzuli’den alıntı yaparak, “‘söylesem faydası yok sussam gönlüm razı değil” demesinin hatırlatılması üzerine Çakar, Hz.Ömer'in "Doğru olmayan şeyleri söyleyip de yükseleceğime, doğruyu söyleyip alçalmayı tercih ederim" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

KOCAOĞLU'NDA İSTİKRAR YOK

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularına da yanıt veren Çakar, Aziz Kocaoğlu'nun CHP'den bir dönem daha aday gösterilme şansının olup, olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Aziz Kocaoğlu'nun bundan önceki açıklamalarına bakarsanız, bir istikrar olmadığını görürsünüz. Son açıklamalarını da buna yormak gerekiyor. Bizim için Aziz Kocaoğlu'nun ya da bir başkasının aday olmasının bizim için önemi ya da farkı yoktur. Benim de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı gibi bir düşüncem yok. Parti üst yönetimimiz buna karar verir. Ben partimin bana verdiği görevi en iyi şekilde yapma gayreti içindeyim" diye konuştu.
Kocaoğlu'nun "Pireyi deve yapıyorlar" çıkışına da yanıt veren Çakar, "Aziz Kocaoğlu, polemik oluşturarak İzmir kamuoyunun gözlerinden birşeyleri kaçırmak istemektedir. İzmir'in Kordon'una kanalizasyon akması Aziz Kocaoğlu'nun gözünde pireyse İzmir'in neden 9 yıl sonunda bu noktaya gelmemizin en büyük ispatıdır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.