Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anne Mutfağı'nın sokağına kadın eli değdi

Anne Mutfağı'nın sokağına kadın eli değdi

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin (ÇEŞKA) Terziler Sokağı'nda açtığı Anne Mutfağı, Çeşmeliler'den yoğun ilgi görürken, kooperatif üyesi kadınlar, sokaklarını güzelleştirmeye de başladı.

  • Ege Postası
  • 15.12.2016 - 12:49

Resmi açılışının 21 Aralık Kooperatifçilik Günü'nde yapılacağı Anne Mutfağı, faaliyete geçtiği 7 Aralık'tan bu yana Çeşmeliler'in yoğun ilgisi ile karşılaştı. Kooperatif üyesi kadınların Anne Mutfağı'nda, kendi el emeği börek ve tatlı çeşitlerinin yanı sıra her gün üç çeşit ev yemeği ve salı günleri ev mantısıyla Çeşmeliler'e hizmet vermeleri ilgiyi yoğunlaştırdı. 

Kuruluş aşamasından bu yana ÇEŞKA'ya destek veren CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Anne Mutfağı'nı da ziyaret ederek, kooperatif üyelerinin yaptığı yemeklerin tadına baktı. ÇEŞKA üyesi girişimci kadınların yaptıkları çalışmalardan ve Anne Mutfağı girişimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dalgıç, girişimci kadınların sayısının ve girişimlerinin artarak süreceğine inandığını söyledi.

Öte yandan ÇEŞKA Yönetim Kurulu üyesi Gül İffet Acar, kooperatif üyesi Tülay Kurun ile birlikte, Anne Mutfağı'nın karşısındaki evin duvarını beyaza boyayıp, deniz manzarası çizerek görsel güzellik yarattı. Üç gün süren çalışma sonunda ortaya çıkan manzara resmi, çevre sakinleri tarafından beğenilirken, kendi duvarlarına da resim yapılması için talepte bulundular. Acar ve Kurun, havaların bu aralar çok soğuk olduğunu belirtip, ısındığında sokaklarını güzelleştirmeye devam edeceklerini söylediler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.