Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hemşeri derneklerinden Pekdaş’a tam destek

Hemşeri derneklerinden Pekdaş’a tam destek

Hemşeri derneklerini ziyaret eden CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, “İzmir bizim yurdumuz, birlikte yaşıyoruz. Birlikte kazanıp, birlikte paylaşacağız. Bunun için de birlikte çalışacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.03.2014 - 10:52
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, yerel seçimlere sayılı günler kala sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretleri sürdürüyor. Bu kapsamda hemşeri derneklerini ziyaret eden Pekdaş, Dernek yöneticileri ve üyeleriyle biraraya gelerek, Konak için belirlediği hedefleri paylaştı. Ziyaretlerine ilk olarak Anadolu Birliği Derneği ile başlayan Pekdaş, Dernek Başkanı Koçali Al ve yönetim kurulu üyeleriyle buluştu. Konak’ın İzmir’in en önemli ilçesi olduğuna vurgu yapan Pekdaş, “Biz kendimizi tatmin etmeye gelmiyoruz, biz iş yapmaya geliyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışarak Konak’ın kalkınması için her türlü olumlu projeye destek vereceğiz” dedi. CHP adayı Pekdaş’a dernek olarak tam destek verdiklerini dile getiren Al ise, “Hepimiz bu kentte yaşıyoruz, hepimiz İzmirliyiz; o zaman bir katkı koymalıyız. Ben İzmir’e geldiğimde açtım, şimdi tokum. İzmir’e minnet borcumuz var ve bunu ödemeliyiz” dedi.

“BİRLİKTE KAZANIP, BİRLİKTE PAYLAŞACAĞIZ”
Daha sonra İzmir Mardinliler Federasyonu’na geçen Pekdaş, Başkan Vekili Şehmuz Yalçın tarafından karşılandı. Mardinliler Federasyonu’ndan da tam destek alan Pekdaş, “Sizin Konak Belediyesi’ndeki bir temsilciniz de benim” diyerek sivil toplum kuruluşlarına verdiği önemi dile getirdi. Pekdaş, makam odasında oturan bir belediye başkanı olmayacağını belirterek şöyle konuştu:
“Ben alışılmış bir belediye başkanı olmayacağım. Makam ve mevki hiçbir zaman önemli değildir. Ben Önemli olan bana göre insandır, verilen hizmettir. İzmir bizim yurdumuz, birlikte yaşıyoruz. Birlikte kazanıp, birlikte paylaşacağız. Bunun için de birlikte çalışacağız.”

“BÜYÜKŞEHİR İLE KOORDİNELİ ÇALIŞACAĞIZ”
Dernek ziyaretlerini Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) ile sürdüren Pekdaş, Federasyon Başkanı Mehmet Aydoğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Dernek faaliyetleri hakkında Aydoğan’dan bilgi alan Pekdaş, her türlü projeye destek vereceklerinin sözünü verdi. Daha sonra Tarihi Kemeraltı Çarşısı içinde yer alan Kahraman Maraş Kültür ve Dayanışma Derneği’ne geçen Pekdaş, burada da Dernek Başkanı Murat Özbilir tarafından karşılandı. 30 Mart’tan sonra Konak’ta yeni bir dönemin başlayacağını söyleyen Pekdaş, Büyükşehir Belediyesi ile daha iyi bir diyalog içinde olacaklarının sözünü verdi. Pekdaş, “Konak’ın nüfusu kağıt üzerinde 400 bin görünüyor ama biz Konak Belediyesi olarak 400 bin nüfusa hizmet etmiyoruz. Konak’ta, gündüz nüfusu 2 milyona yakın. Otellerde kalanlar, eğlence merkezlerine gelenler, restoran ve cafelere gelenleri de saydığımızda akşam nüfusu da 1 milyonu geçiyor. Dolayısıyla işlerin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Biz bunu yapacağız. Konak’ta Büyükşehir Belediyesi ile koordineli, uyum içinde bir çalışma sergileyeceğiz” dedi.

KEMERALTI’NI GENÇLER KURTARACAK
İzmir’in en önemli merkezlerinden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın geleceğiyle ilgili de konuşan Pekdaş, “Kemeraltı Çarşısı ile ilgili Konak Belediyesi’nin tek başına bir projesi olamaz. Mutlaka Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmak gerekiyor. Zaten Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı-Agora-Kadifekale ve Basmane’ye birbirine bağlanan büyük bir projesi var. Burada hem Aziz Bey’in hem de benim ilke olarak kabul ettiğim şey, yerel dokuyu korumak gerekliliğidir. Kemeraltı’nı korumak için buradaki esnafı korumamız, esnafı bu işin içine sokmamız gerekiyor. Buraya niteliğini kazandıran, buradaki esnaftır. Buradaki üretimi, buradaki esnaf kültürünü, buradaki alışveriş kültürünü, ticaret kültürünü içinde tutan, onu öne çıkaran bir proje hazırlamalıyız. Buraların doğal dokusunu da bozmadan, hizmet gelmesini sağlayarak, 24 saat açık kalmasını sağlayacak proje bulmalısınız. Bir sürü sanat ve zanaat değerimiz var. Bunların yaygınlaşmasını sağlamalıyız. Buralara kültür sanat atölyeleri açmalıyız. Gençler buraya gelmeli, buralara çekmeliyiz. Eğer gençleri çekmezsek, onlara bir olanak tanımazsak, gençlerin yaşadığı bir kenti yaratamazsak, ne yaparsanız yapın burası tam anlamıyla bir çarşı olmaz” diye konuştu. Ziyaretlerini Van İşadamları Derneği (VİŞAD) ve Ege Balkan Göçmenleri (BALGÖÇ) Derneği ile sürdüren Pekdaş’a destekler burada da sürdü. Derneklerin önemine değinen Pekdaş, kentlilik bilincinin gelişmesinde hemşeri derneklerinin önemli olduğunu belirtti. Kendisi de bir Balkan göçmeni babanın kızı olan Pekdaş, yöresel adet ve geleneklerin canlı tutulması, insanların kendi kültürlerinden tamamen kopmadan içinde bulundukları şehir hayatına katkı sağlaması açısından derneklere önemli iş düştüğünü söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.