Dolar 32,3017
%-0.11
Euro 34,8375
%0.08
Altın 2.413,880
%0.85
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in gözde semtinde kötü koku tepkisi

İzmir'in gözde semtinde kötü koku tepkisi

İzmir'in Güzelyalı semtinde yaşayanlar, yağmur suyu ve pis su kanallarının yenilenmesinin ardından çevreye yayılmaya başlayan pis kokudan büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 11:03

Kentin gözde semtlerinden biri olan Güzelyalı'da oturanlar, bir yılı aşkın bir zaman alt yapı çalışmalarının bitmesini bekledi. Tozdan pencere ve kapılarını açamadı, balkonuna çıkamadı. Bu çalışmalar sırısında temiz ve pis su kanalları değiştirildi, yeni yağmur suyu kanalları projesi yapıldı, enerji nakil hatları yeraltına alındı, sokaklar asfaltlandı. Ancak bu çalaşmalar tamamlanmasına rağmen sorunlar bitmedi. Yenilenen yağmur ve pis su kanallarından çevreye yayılan lağım kokuları, hem bu semte oturan vatandaşları hem de çevrede işyeri bulanan esnafı canından bezdirdi. Kanal kapakların üzerleri, kokunun yayılmasını önlemek için çuvallarla kapatılmaya başlandı.

Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Nedim Alkan, kötü konunun herkesin canının sıktığını belirterek, "Altyapı çalışmaların tamamlanması ve kentin bu güzide semtine iyi bir imaj kazandırmak ve yaşanıbilir bir semt olması için hiçbir masraftandan kaçınılmadı. Fakat bunca emeğe, masrafa rağmen yenilenen kanallardan dışarı yayılan pis kokular, burada yaşayanlar için dayanılmaz bir hal aldı. Rüzgarlı havalarda bu koku iki kat artıyor. Güzelyalımız kokar yalı oldu" dedi. Altan çalışmaların bitmesinin ardından sekt sokaklarındaki kaldırımların ise yenilenmediğini ve bu sorunun da acilen çözülmesi gerektiğini dile getirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.