Dolar 32,3792
%0.06
Euro 34,7717
%-0.06
Altın 2.395,890
%-0.04
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirgaz'da sendika krizi

İzmirgaz'da sendika krizi

İzmirgaz A.Ş.’de önceki aylardan itibaren başlayan sendikal örgütlenme çalışmaları krizle sonuçlandı. Sendikaya üye olan 15 personel işten çıkartıldı, mağdur çalışanlara mesai arkadaşları sahip çıktı. Çıkartılan personelin görevine iade edilmesini isteyen DİSK Enerji-Sen eylem düzenledi. Enerji işçileri isyan etti

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 13:40

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK’e bağlı Enerji-Sen üyesi olan 15 kadar çalışanın işlerine çeşitli gerekçelerle son verildi. Gelişmeleri protesto eden enerji işçileri Halkapınar’da bulunan İzmirgaz A.Ş. Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Mağdur çalışanlar işten atılan arkadaşlarının geri alınması için işyeri önünde bir süre oturma eylemi de yaparken, sık sık “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “İzmirgaz işçisi yalnız değildir”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Direne direne kazanacağız”, “Sendika haktır engellenemez” sloganları attı.

DİSK’e bağlı sendikaların da destek verdiği ve Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz’ün de katılım gösterdiği eylemde çalışanlar adına söz alan işten atılan personellerden Yılmaz Kararkoç şunları kaydetti: “İzmir’in dört bir yanına doğalgaz hizmeti taşıyan arkadaşlarımız kölelik koşullarında, ağır şartlarda çalıştırılmaktadırlar. İşçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin en üst seviyede alınması gerekirken, kullandığımız koruyucu ekipmanlar kalitesiz ve yetersizdir. İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak için, İzmirgaz’da yaşanan hukuksuzluğa ve adaletsizliğe dur demek için DİSK Enerji-Sen Sendikası’nda örgütlenen arkadaşlarımızdan 15 kişi sendikaya üye olduğu için işten atılmışlardır. İşçilere yönelik sendikal baskılar artmaktadır. Sendikaya üye olan arkadaşlarımız tehdit edilmekte, sözlü hakarete uğramaktadır. Sendikal faaliyetler başladığı günden bu yana işçilere olağanüstü iş yükü dayatılmaktadır. İşçileri anayasal hakkı olan sendikal haklardan baskı ve tehditle vazgeçirmeye çalışmak hukuksuzdur. Sendikal baskı suçtur, işçileri sendikadan istifaya zorlamanın cezası hapistir. İzmirgaz işçileri işten atılma tehdidiyle çalışmaktadır. İmzirgaz sadece işçiler karşı değil, kamusal hizmet olan doğalgaz dağıtım işini yapan işçilerin işini engelleyerek İzmir halkını da cezalandırıyor. İzmir halkı mağdur edilmek isteniyor. İşçilere karşı izlenen bu hukuksuz tutumdan bir an önce vazgeçin, baskılara son verin. Bundan sonra İzmirgaz’da yaşanacak her türlü aksaklıktan, İzmir halkının yaşayacağı her türlü mağduriyetten İzmirgaz A.Ş. yönetimi sorumludur. Bizler DİSK’li işçiler olarak bugüne dek hukuksuzluğa, adaletsizliğe sessiz kalmadık., boyun eğmedik. Bugün de taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Atılan işçiler tekrar işbaşı yapana kadar mücadelemiz devam edecek. Adalet istiyoruz, alacağız.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.