Dolar 32,2029
%0
Euro 35,0355
%0.08
Altın 2.531,980
%1.25
Bist-100 10.726,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta İsrail protestosu

Konak'ta İsrail protestosu

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa içindeki Kıble Camisi'ne postalla girmesi ve tahribata yol açması, İzmir'de Konak Camisi'nde cuma namazı çıkışı protesto edildi. Konuşmalarda, Türkiye'nin İsrail ile diplomatik ilişkilerini süresiz olarak kesmesi istendi.

  • Ege Postası
  • 07.11.2014 - 16:35
İzmir'in Tarihi Saat Kulesi'nin yanında yer alan Konak Cami.i'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen erkek ve kadın yaklaşık 100 kişilik grup, 'Katil İsrail Mescid'i Aksa'dan defol', 'İzmir'den direnişe bin selam' pankartları açtı. İHH İzmir Temsilcisi Rasim Çalar yaptığı açıklamada Mescid-İ Aksa'nın sadece Filistin halkının değil, tüm Müslümanların davası olduğunu söyledi. İsrail'in emperyalist güçleri devreye sokarak Ortadoğu'da barış ve istikrarı bozduğunu belirten Çalar, "Uluslararası kamuoyunun dikkatlerini Kobani'ye yoğunlaştırarak, Gazze'de yapmış oddukları yıkım ve katliamları unutturmaya, bin yıldır Müslüman yaşayan Kürt kardeşlerimizi IŞİD adıyla vurarak İslam'dan koparmaya çalışmıştır" dedi

'BM'NİN YERİNE YENİ ÖRGÜT KURULSUN'

Basın açıklamasını okuyan aktivist avukat Halit Çelik ise, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa içine postalları ile girmesini ve yaptıkları tahribatı eleştirerek şunları söyledi:

"İsrail vandalizmine dur demek zorundayız. BM, İsrail'in insan hakları ihlallerine seyirci kalmıştır. Çifte standart uygulanmıştır. İşlevini yitiren BM yerine yeni uluslararası örgüt kurulmalıdır. ABD ve AB'yi İsrail'e verdiği destekten ötürü kınıyoruz. İsrail ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin zaman geçirmeden süresiz kesilmesini istiyoruz. İsrail ile olan tüm anlaşmalar iptal edilmelidir." 

Açıklamalardan sonra grup olaysız dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.