Dolar 32,2472
%0.02
Euro 34,7781
%-0.06
Altın 2.457,980
%1.05
Bist-100 10.334,00
%0.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel'in adaylığını düşürenler için karar çıktı

Sertel'in adaylığını düşürenler için karar çıktı

CHP İzmir'de 2015 yılında yapılan seçimlerde Milletvekili Adayı olan Atilla Sertel'i  BİK Toplatısı'na katıldığı ve istifa etmediği gerekçesiyle Yüksek Seçim Kuruluna şikayet ederek adaylığının düşmesine neden olan Ozan Çelik ve Levent Ünal için Genel Merkez'den gelen "Delege seçimlerinde oy kullandırmayın" yazısının ardından, İl Disiplin Kurulu 2 yıl süreyle uzaklaştırma kararı aldı. Oy çokluğu ile alınan kararın öncesinde iki ismin tedbirli kesin ihracının istendiği ancak kurul üyelerinin oy çokluğu ile uzaklaştırma kararı alındığı öğrenildi. Sertel'in adaylığını düşürmekle suçlanıyorlardı

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 15:50

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - 7 Haziran seçimlerinde Milletvekilliğine aday olan Atilla Sertel'in Basın İlan Kurumu (BİK) üyeliğinden istifa etmemesini, Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet ederek adaylığının düşmesine neden olan CHP'li Ozan Çelik, Levent Ünal ve Ülker Vural, o dönemde Disiplin Kurulu'na sevk edilerek ihraçları istenmişti. Ancak üç isim de süreç içinde istifa ederek partiden kendileri ayrılmıştı. Geçtiğimiz günlerde partiye yeniden üye oldukları tespit edilen Ozan Çelik ve Levent Ünal'ın delege seçimlerinde oy kullanmamaları yönünde, CHP Genel Merkezi'nden, İzmir İl Başkanlığı ve Disiplin Kurulu'na gelen yazının ardından, Disiplin Kurulu konuyu bugün gündeme aldı. Toplantıda Disiplin Kurulu üyelerinin bir kısmının kesin ihraç talebinde ısrar ettikleri öğrenilirken, kurulun oy çokluğuyla Çelik ve Ünal'ın, 2 yıl süreyle uzaklaştırılmalarına karar verdiği bildirildi.

"CEZA ALSALAR NE OLUR ALMASALAR NE OLUR"

2 yıl önce Milletvekilliği adaylığının düşmesine neden olan genç partililerin uzaklaştırılmasını değerlendiren İzmir Milletvekili Atilla Sertel "Onlar bu olayda kullanılan çocuklar. Bir takım insanlar tarafından araç olarak kullanılmışlar. Onlara verilen cezanın, uzaklaştırmanın sadece bu araç olanlara yönelik bir durum olduğunu düşünüyorum. Doğrusu onlarla pek ilgilenmiyorum. O çocuklar birileri tarafından bu işlerde alet edilmişler. Aslında arkasındakiler ahlaksızlığı yapanlar. O çocuklar suçlansa, yargılansa, partiden uzaklaştırılsa ne olur. Kalsalar ne olur" dedi.

"SİYASETTE AHLAK GEREKLİ"

Siyasette ahlak vurgusu yapan Sertel  "Siyaseten Ahlak gerekli. Düzgün insan, adam olmak lazım. Yoksa mesele değil. Bu kişilerin arkasındaki isimleri kamuoyu da biliyor, çocuklar da biliyor, kendileri de biliyor. O çocuklar mesela Basın İlan Kurumu'nun  nerede olduğunu sorduklarında yerinin Ankara'da olduğunu söylüyor. Çocuklar BİK'İn İstanbul'da olduğunu dahi bilmiyorlar. Bu çocuklar cahil ve kullanıldılar. O çocuklar  ceza alsa ne olur, almasa ne olur" diye konuştu.

"BEN KİNDAR DEĞİLİM"

Olayların yaşandığı dönemde adı geçen kişilerden birinin ailesinin kendisinden özür dilediğini ifade eden Sertel, "Olayların yaşandığı dönemde bu çocukların ailelerinden biri benden özür diledi. 'Biz ailece çok büyük zan altında kaldık. Sıkıntı yaşadık ve sizin gibi iyi bir insana böyle bir davranış yaptığı için kardeşim çok üzgünüz' demişlerdi. Özür dilediler. Olayların üstünde pek durmuyorum. Ben Türkiye'nin genel sorunlarının çözümüne ve partimin iktidar olmasına yönelik çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Bu olaylar önemli değil. Önemli olan siyasette ahlakın oturması. Bu CHP içinde de böyle. Diğer partilerde de böyle. Onun için bu çok önemli bir konu değil.  Bu konuda herhangi bir şekilde iyi ya da kötü oldu. Hissi yaratmadı. Ben kindar biri değilim ama siyasette ahlak gerekir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.