Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vefa yemeğinde Yıldırım'dan Atatürk çıkışı

Vefa yemeğinde Yıldırım'dan Atatürk çıkışı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, partiye geçmiş yıllarda hizmet etmiş isimlerle vefa yemeğinde bir araya geldi. Yemekte partililere birlik ve beraberlik mesajı veren Yıldırım, Atatürk fotoğrafının AK Parti bayrağıyla kapatılması konusunda ortaya atılan iddialara ve yaşanan tartışmalara sert çıktı, muhalefeti hedef alarak "Bize tepeden bakanlar bilsin ki hiçbir İzmirli size mecbur değildir. Atatürkçülük lafla olmaz.Varsa gücünüz yaptıklarınızı anlatın. Atatürk'ün arkasına sığınıp siyaset yapmayın"dedi. Vefa yemeğinde Yıldırım, muhalefete çıkıştı:

  • Ege Postası
  • 30.09.2015 - 23:51
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı  Binali Yıldırım, partiye geçmiş yıllarda hizmet etmiş isimlerin yanı sıra il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları ve meclis üyeleriyle Balçova Termal’de vefa yemeği adı altında bir araya geldi.

"Yıldırım İTO Meclis Toplantısı'nda konuştu: Bana sahip çıksaydınız..." HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Yıldırım, kurucu il başkanı İsmail Katmerci, eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay, eski milletvekilleri Aydın Şengül, Rifat Sait, Ali Aşlık ve İl Başkanı Bülent Delican'la birlikte oturdu. 


BİZE TEPEDEN BAKANLAR BİLSİN Kİ...
CHP'li vekiller tarafından gündeme getirilen Atatürk fotoğrafının AK Parti bayrağıyla kapatılması iddialarına ve yaşanan tartışmaya sert çıkan Yıldırım, "Bize tepeden bakanlar bilsin ki hiç bir İzmirli size mecbur değildir. Seçimden önce dolaptan Atatürk'ü çıkarmaktan vazgeçin. Atatürkçülük lafla olmaz. Malzeme haline getirip Konak Tüneli'ni yaparsan Atatürkçüsün, İZBAN'ı çevre yolunu yaptıysan Atatürkçüsün, Adnan Menderes Havalimanını yaptıysan o zaman Atatürkçüsün. Kimse bizimle Atatürk kıyasına girmesin. Biz Atatürk'ün işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesine ülkeyi ulaştırmak için çalışıyoruz. Varsa gücünüz yaptıklarınızı anlatın, Atatürk'ün arkasına sığınıp siyaset yapmayın" dedi.


TERÖRE SERT ÇIKTI
Genel siyaset üzerinden mesajlar veren Yıldırım, güven ve istikrar vurgusu yaptı,  terör olayları üzerinden mesaj verdi. 
Yıldırım, “Güven ve istikrarın ne demek olduğunu herkes çok iyi biliyor. 3 buçuk ayda güven ve istikrarın ekmek ve su kadar önemli olduğunu anladık. Terör örgütü iyice azdı. Şimdi bize, ‘Çözüm dediniz bunları şımarttınız’ diyorlar. Terör Türkiye gündemine son 2 yılda mı geld? 1983’ten 2009’a kadar bununla mücadele edilmedi m? Herkes, ‘Barış şansı verelim, insanlarımız ölmesin, sorunu demokratik yollardan çözelim’ dedi. Herkes aynı şarkıyı söyledi. Biz de silah yok tamam dedik. Amacımız bunların samimi olmadığını herkese göstermekti… Sonrasında gereğini yaptık. Kimse devletle bilek güreşine tutuşamaz. PKK Kürtlerin de, Türklerin de, herkesin başına bela oldu. HDP kalktı, ‘Ben bu işi demokratik yolla yapacağım, her yerden destek istiyorum, artık uslandım, terörle bu iş olmuyor’ dedi.  Ama Kobani olaylarında halkı sokağa döküp de 52 masum insanın kanının dökülmesini nasıl açıklayacaksı? Halkı kandırıyorlar. Terör örgütünün yanında etkisiz eleman oldukları ortaya çıktı. Terör örgütü, ‘Emanet oy falan tanımayız’ diyor. Millet bu tiyatroyu görsün. Siyaset yapacaksan aldatmayacaksın” dedi.


GEÇMİŞ HATALARI KENARA BIRAKIN
Geçmiş hataların kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, parti içi mesajlar verdiği konuşmasında şunları söyledi;

“Aday olmuş olmamış önemli değil. Ne olan sevinsin, ne olmayan üzülsün… Madem bu bir dava hareketidir bu böyle. Sadece aşağıda değil yukarıda da oluyor. Bize, ‘Senin işin bitti’ dediler, ‘Tamam’ dedik. ‘Şimdi de gel’ dediler işin başındayız. Siyasette ‘ben küstüm, vazgeçtim’ deme lüksümüz yok” 


DELİCAN:TEŞKİLATIMIZLA SAHNEYE ÇIKTIK 
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "AK Parti iktidarını ilmek ilmek ören halkımızın güvenliği için canla başla çalışan teşkilatınız ve bundan Cumhurbaşkanımız  Tayyip Erdoğan önderliğinde çıktığımız bu yolda bir araya gelmek başlangıçtır. Ülkenin ne hale düşürüldüğünü hatırlıyoruz. Bir safta olabilmek bir ilerlemedir. AK Parti teşkilatlarının sımsıkı çalışmasıyla isimsiz bir  kahramanla gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Biz Türkiye'nin geleceği için her koşulda koşmaya hazırız. AK Parti başarısını korumuş bu günlere gelmiştir. Şimdi bir kez daha halkımızın güvenini tezelemek için yola çıkıyoruz. 1 Kasım'da mihenk taşı olacak değerli kardeşlerim halkımız ilk önce ekonominin iyi olmasını istiyor. İnşallah bu sorunu köküden çözeceğiz kimsenin şüphesi olmasın. Türk kürt kardeşliğini bunlar bozamayacak. Çok az kaldı hiç birimize uyku yok iş yok. 1 Kasım'da tekrar AK Parti bayrağını dalgalandıracağız. Gücümüze güç katan adaylarımız var çok güzel tamamen yerli liste teşkilatımızla sahneye çıktık" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.