Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel'den yeni yıl mesajı

Yüksel'den yeni yıl mesajı

CHP İzmir İl Başkanı yeni yıl mesajı yayınladı. Yüksel, 2016 yılının milletçe ortak sevinçlerimizin, tebessümlerimizin olduğu bir yıl olsun temennisinde bulundu

  • Ege Postası
  • 31.12.2015 - 14:31
Ülkemiz ve tüm Dünya için, oldukça zor ve acılarla dolu bir yılı geride bırakıyoruz.  Terörün tüm dünya' ya saldığı korku, kötü  ve çıkara dayalı iktidarın ülkemizde hakim kıldığı kaos ortamıyla, belki de hiç hatırlamak istemeyeceğimiz yıllardan birisi olacak 2015.
Ülkemizde, her yeni yıla girerken, büyük umutlar, yeni hayaller ve beklentileri de beraberimizde getiriyoruz. Çünkü insanın doğasında, hep daha mutlu, daha güzel bir yaşam isteği var. Ancak, elbette bunları istemek yeterli olmuyor. Bu isteklerimizin hayata geçmesi için iktidar sahiplerinin, bu ülkenin güzel insanlarıyla aynı umudu, aynı hayalleri paylaşması gerek. Üzülerek her defasında tecrübe ettik ki, AKP İktidarı, Türk halkıyla aynı hayali, aynı umudu paylaşmıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, milletimizle aynı umudu paylaştığımız, hepimizin en çok ihtiyacı olan birliliği ve huzuru inşa etmek üzerine tüm çalışmalarımızı yürüttüğümüz bir yıl oldu. Kendi çıkarları uğruna ülkeyi kana bulayanlardan, saltanatları uğruna akan kana, hala süre gelen ölümlere göz yumanlardan bu ülkeyi kurtarmak için çabaladık. Bu uğurda makam ve iktidar gözetmeksizin her türlü fedakarlığı yaptık. Halkımızdan hiç bir şey saklamadık, olanı biteni açık açık anlattık.
Unutmak istediğimiz,  bize yaşatılan çok büyük acılar vardı 2015'de. Suruç'ta, Ankara Garında barış isteyen, kardeşlik isteyen insanlarımız acımasızca katledildi. 10'larca Mehmetçiğimiz, 10'larca Polisimiz gözlerini kan bürümüş, ve AKP iktidarı tarafından taviz verilerek güçlenmeleri sağlanmış hain terör örgütü tarafından şehit edildi. Ülkeye getireceklerini iddia ettikleri kardeşlik yerine kaos, kalkınma yerine de kan ve vahşet getiren iktidar, 2015'de kendi saltanatı ve iktidarının devamı uğruna, hepimize  kara bir yıl daha yaşattı.
İnsanlarımızın, en çok normalleşme istediği, kaostan bıktığı zamanlarda, ülkemizin üzerinden sıkıntı hiç eksik olmadı. Ortadoğu'yu dizayn etme hayaliyle yanıp tutuşan Cumhurbaşkanımız sayesinde, Ortadoğu'da hiç dostumuz kalmadı. Son çeyrekte Rusya ile patlayan ve berbat bir şekilde yönetilen krizle de, komşularımızla neredeyse savaş ortamını yaşamaya başladık.
Tüm bunlar yaşanırken, ülkemizde işsiz sayısı arttı, yatırımlar durdu, özel sektör pozisyonunu korumak dışında hiç bir girişimde bulunmaz hale geldi. Ülkemizin doğusunda bir savaş başlatıldı, insanlar evlerini, işlerini, topraklarını terk edip adeta kaçmaya başladı.
Çatışmadan kaçan, hayatlarını kurtarmak isteyen yaklaşık 250 bin insanımız, kendi yurtlarında adeta mülteci konumuna düştüler. Savaş çocuk,yaşlı ayırt etmedi. 3 aylık Miray bebek ve 80 yaşındaki dedesinin vurulması gibi, 45'den fazla çocuğumuzu da bu savaşa kurban verdik. Bir kez daha gördük ki, bu kan donduran ölümler ne terör örgütünün, ne de saltanat meraklılarının umrunda değil.
İşte bunca olay, bunca felaket ve böylesine kötü bir yönetimle 2015'i geride bırakıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin hiç bir uyarısını dinlemeyen, tüm uzlaşı girişimlerini geri çeviren, halkın ihtiyaç ve umutlarına kulaklarını kapatanlar, 2015'i kayıp ve kara bir yıl olarak geçirmemizin de tek sorumlularıdır.
Elbette yeni bir yıla girerken, bunca olumsuzluk ve kötülükten söz etmek içimizi acıtıyor. Ancak, bizler hiç bir zaman karamsarlığa, umutsuzluğa kapılıp, milletimize reva görülen bu tabloya razı olmayacağız.
2016 halkımızın rahatladığı, akan kanın durduğu, iş ve aş bekleyenlerin beklentilerinin gerçek olduğu bir yıl olsun diye, Kardeşlik ve huzur kalıcı olsun diye, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Meclisteki gücümüzü, her zaman olduğu gibi halktan yana , baskıyı ve zulmü bitirmek, mülteci ölümlerini durdurmak için kullanmaya devam edeceğiz.
Hayalim odur ki, 2016  milletçe ortak sevinçlerimizin, tebessümlerimizin olduğu bir yıl olsun. Akan gözyaşlarımız artık dursun.  Huzurlu, birlik ve beraberliğimizin daim olacağı, ülkemizin üzerindeki tüm karabulutların dağılacağı yeni bir yıl dileklerimle, tüm İzmirlilerin ve Türkiye'nin yeni yılını kutlar, kalplerden geçirilen tüm dileklerin gerçek olmasını temenni ederim  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.