Dolar 32,2395
%-0.01
Euro 34,7845
%0.31
Altın 2.419,920
%1.11
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmam Hatip krizinde son perde

İmam Hatip krizinde son perde

Üçkuyular'da kriz yaratan ve mahkemelik olan İmam Hatip Lisesi'nin yapımına başlandı. Bölge halkı, yerel yönetim, meslek odaları gibi sayısız kesimden gelen itirazlar ve başlayan yargı sürecini görmezden gelinirken, tesis inşaatı için eski Maliye Melsek Lisesi'nde yıkım faaliyetlerine start verildi. Yargıya rağmen inşaat başladı

  • Ege Postası
  • 20.03.2016 - 11:55
EGEPOSTASI- İzmir'in Karabağlar İlçesi'ne bağlı Üçkuyular Semti'nde yıllarca Maliye Meslek Lisesi olarak hizmet veren bina, imam hatip lisesi oluyor. 10 bin 647 metrekarelik arazinin sekiz dönümü lise, geri kalanı ise vergi dairesi olarak planlandı, inşaat çalışmaları başladı. 



İzmir'in Üçkuyular Semti'nde 1984 yılında kurulan Maliye Meslek Lisesi, 2003 yılında kapatıldı. 13 yıldır bir bölümünde meslek edindirme kurslarının verildiği binanın tamamı imam hatip lisesi ve vergi dairesi yapılmak için yıkıldı. Arazide bina yıkım çalışmaları tamamlandı, harfiyat çıkarılıyor. Etrafı yüksek ağaçlarla çevrili 10 bin 647 metrekarelik alanın 8 bin metrekaresine imam hatip lisesi, 2 bin 647 metrekarelik alanına ise vergi dairesi yapılacak. Mülkiyeti Hazine'ye ait arazide yapılaşma dört katı geçmeyecek. Okul alanında cami, pansiyon ve spor salonu da olacak. Üçkuyular'da hizmet veren, ancak alışveriş merkezi inşaatı nedeniyle yıkımı gündeme gelen Hasan Tahsin Vergi Dairesi de okul alanının yanındaki binaya taşınacak.



BAKANLIĞIN PLANLARI KRİZ YARATMIŞTI
Geçtiğimiz yıl yine bakanlık tarafından vergi dairesi, İmam Hatip Lisesi ve cami kullanımına açılan eski Maliye Meslek Lisesi arazisine yönelik plan değişikliğine meslek odaları, ilçe belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile mahalle sakinlerinin itirazları sonuçsuz kalınca konu yargıya taşınmış ve iptal davası açılmıştı. Tartışmalı süreç devam ederken, bu kez de Milli Emlak Dairesi resmi tesis binasını Üçkuyular'da bulunan toplam 10 bin 647 metrekarelik eski okul arazisine taşıma kararı almıştı. Kat karşılığı ihaleye çıkan Milli Emlak, okul arazisinde dini tesis, İmam Hatip Lisesi ve resmi tesis binalarının yapım işi karşılığında, Üçkuyular'da otel izni verilen vergi dairesine ait hizmet binasının yer aldığı arazisini yatırımcılara devretme kararı almıştı. 



PROJE MAHKEMELİK OLMUŞTU
Geçtiğimiz haftalarda etrafı demir panellerle kapatılan eski Maliye Meslek Lisesi'nin bulunduğu alanda yıkım ve inşaat hazırlıklarına başlanırken, bölgedeki 14 vatandaş kat karşılığı ihalenin feshi ve yapılan imar planı değişikliğinin iptali ile yürütmenin durdurulması talebiyle ayrı ayrı davalar açmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.