Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da yardım çatlağı

Karabağlar'da yardım çatlağı

Geçmişte borçlarıyla ve yaşadığı mali sıkıntılarla sıkça gündeme gelen Karabağlar Belediyesi'nde kardeş belediyelere yapılması öngörülen maddi yardım kararı çatlağa yol açtı. Karabağlar'da yardım çatlağı

  • Ege Postası
  • 05.09.2017 - 13:06

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi'nin Kahramanmaraş'taki kardeş ilçesi Nurhak'a yapmayı planladığı 354 bin liralık maddi yardım çatlağa yol açtı. Bir başka ilçeye yardım yaparken, belediyenin 20 milyon lira borç istemesine karşı çıkan AK Parti grubu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na yönelik sert eleştirilerde bulundu.

KARDEŞ İLÇEYE 354 BİN LİRALIK MADDİ YARDIM

Belediye meclisinde oylamaya sunulacak karar kapsamında, kardeş ilçe Kahramanmaraş'ın Nurhak Belediyesi'ne toplam 354 bin liralık maddi yardım sunulması planlanıyor. Söz konusu yardımla kardeş ilçenin hayata geçireceği Cumhuriyet Meydanı projesinin yapımı için kullanılacak. Karar belediye meclisinde onaylandığı takdirde, Başkan Muhittin Selvitopu'na protokol yetkisi verilecek.

BORÇ VE YATIRIMLAR İÇİN 20 MİLYON KREDİ ÇEKİLECEK

Diğer yandan, belediye için kritik öneme sahip bir diğer yardım konusu da yine meclis tarafından karara  bağlanacak. Buna göre, ilçe belediyesinin mali yapısını güçlendirmek amacıyla ihtiyaç duyduğu 20 milyon liralık kredi konusu da oylamaya sunulacak. Yine Başkan Selvitopu'na verilecek protokol kapsamında, İçişleri Bakanlığı'ndan onay alınacak ve hizmet giderlerinin karşılanması, yeni yatırımlar yapılabilmesi ve cari ödemeler ile vergi borçlarının ödenmesi için belediye taksitli olarak dış piyasadan borç alacak.

"AYRANIMIZ YOK İÇMEYE..."

Belediyenin mali durumu ve gelişmeleri yorumlayan Karabağlar Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir, konu hakkında şunları dile getirdi: "Karabağlar Belediyesi kendi ilçesindeki asfaltlama hizmetleri, semt pazarı, kültür merkezi gibi tesis yatırımlarını dahi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yerine getiriyor. Hatta ilçe belediyesinin kendi belediye hizmet binasını bile İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamladı. Belediye borç içerisinde, işçi maaşları zor ödeniyor, şirketi de batık. Bu borçlar ödensin diye şirketin kasasına para aktarmak amacıyla 20 milyon lira kredi çekilecek. Şimdi hal böyleyken, Kahramanmaraş'a yapılacak bu yardım da neyin nesidi? Daha biz kendi meydanımızı yapamadık, orası mahkemelikken, paramız çokmuş gibi gidip yardım vermek, şov yapmak abestir. Böyle şey olur m? Daha kendimizin ayranı yok içmeye..."

"KAHRAMANMARAŞ'I BIRAK, KARABAĞLAR'A BAK!"

Her iki karara dair ret oyu kullanacaklarını açıklayan Grup Başkanvekili Demir, "Belediyenin 20 milyonluk borçlanma yetkisi ilk önce İller Bankası'na sunuldu ancak ret yanıtı geldi. İller Bankası belediye şirketi kurtarılacak diye, borç ödemesine kredi vermez. Ortada bir proje olması lazım, ama o da maalesef ki yok. Borçlanma yetkisine de, kardeş ilçeye maddi yardım konusuna da itiraz edeceğiz. Karabağlar Belediye Başkanı'na sesleniyoruz, siz gidin önce o parayla kendi ilçenize meydan yapın, Karabağlar'a yatırım yapın... Demek ki Kahramanmaraş'taki meydan projesi buradaki hizmetlerden daha önemli. Kahramanmaraş'ı bırakın, önce Karabağlar'a bakın..." diyerek borçlanmaya dair itiraz gerekçelerini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.