Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den Almanya'ya sert tepki

Sürekli'den Almanya'ya sert tepki

AK Parti Bayraklı İlçe Şubat ayı danışma meclisi toplantısına AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Süreklinin konuşması damga vurdu. Danışma kurulunda Almanya’nın tavrına tepki gösteren Sürekli,” Almanya’ya seslenmek istiyorum. Ey Almanya haddini bil kendine gel. Teröriste kucak açıyorsun" dedi. Danışma kurulunda Sürekli'den sert tepki

  • Ege Postası
  • 05.03.2017 - 09:40

EGEPOSTASI - AK Parti Bayraklı İlçe Şubat ayı danışma meclisi ‘evet’ mitingine dönüştü. Bayraklı’daki Boğaziçi Koleji konferans salonunda gerçekleşen danışma meclisinde partililer salonu ‘evet’ tezahüratlarıyla inletti. 

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir İl SMK Başkanı Abdurrahman, Tosun, eski İlçe Başkanları Ali Aslan, Yakup Gülcan, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal’ın katıldığı danışma meclisi Salonu dolduran partililerin coşkulu tezahüratları altında başladı. Salonu dolduran partililer, AK Parti’nin referandum için hazırlattığı müziğin eşliğinde ‘evet’ sloganları attılar. Türk bayrakları ve AK Parti flamaları ile süslenen salonda dev boyutlardaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım posterleri dikkat çekti. Danışma Meclisinde ilk konuşmayı İlçe Başkanı Hızal yaptı. Hızal, anayasa değişikliğine neden gidildiğini anlattı.

HIZAL “ARTIK BAYRAKLI’DA SALONLAR YETMİYOR”

Yıllardır bütün partiler tarafından bu ihtiyacın dile getirildiğini ifade eden Hızal, konuşmasına söyle devam etti:

"Artık Bayraklıya sandalyeler yetmeyecek demiştik. Bugün de görüyoruz ki kapalı salonlar bize yetmiyor. Biz artık sizlerle birlikte çok daha büyük alanlarda inşallah yapacağız. Değerli arkadaşlar biliyorsunuz önümüzde 16 Nisan halk oylaması var. Parti olarak kuruluşumuzdan bu yana birçok seçime girdik. Bugüne kadar girmiş olduğumuz seçimde ant olsun ki teşkilatımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın liderliğinde zaferle çıktık ve bugüne geldik. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması esasında bu yapılan bütün seçimlerden çok önemli, değerlidir.

BAYRAKLI REFERANDUMA HAZIR

30 yılı aşkın bir süredir hep ülkemizde anayasa konuşuldu. Anayasanın değişmesi konusunda fikir beyan etti. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıldı. Maalesef istenilen düzeyde olmadı. Ama artık millet kendisi nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda son kararı 16 Nisanda verecek. Bu konuda milletin temsilcileri gerekli çalışmaları yaptı. Hazırlıklar bitti. Biz AK parti Bayraklı ilçe teşkilatı olarak bugüne kadar nasıl çalıştıysak 16 Nisan'a kadar gecemizi gündüzümüze katarak gençlik ve kadın kollarımızla mahalle temsilcilerimizle ve tüm meclis üyelerimizle birlikte tüm AK Parti Bayraklı'da sandıklardan evet çıkması için elimizden geleni yapacağız.”

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Çağlar Haspolat da konuşmasında 16 Nisan’ın önemine değinerek, “Tecelli edecek millet iradesi ile nisan ayında ülkemizde yepyeni bir bahar yaşanacak, milletimize kutlu olsun. Bu inanç ve özgüven sayesinde kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a olan saygımız neticesinde bu ülkede çok büyük işlere imza attık. İçeride ve dışarıdaki tüm ezberleri bozduk” dedi.

Toplantıda son konuşmacı olan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli konuşmasıyla salonu ayaklandırdı. Süreklinin konuşması zaman zaman salonu dolduran partililer tarafından sloganlarla kesildi.

Konuşmasına salonda bulunan partililere teşekkür ederek başlayan Vekil Sürekli, şunları söyledi:

“Gönül dostlarımız hepinize selam olsun. Allah sizleri nazarlardan saklasın maşallahınız var. Her daim böyle olun inşallah. Bugünkü ilçe başkanımız Özgür Hızal ve yönetimi çok güzel çalışmalar yapıyorlar, yapacaklar. Geçen hafta Ankara’da 25 Şubat’ta startı verirken demiştim ‘’Ben böyle bir başlangıç asla görmedim’’ diye. Ankara’da müthiş bir başlangıç yaptık. Bu gün de burada Bayraklı’da müthiş bir başlangıç yapıyoruz. İnşallah 16 Nisan’da evet diyeceğiz. Bizler de Bayraklı teşkilatıyla gurur duyuyoruz. İzmir teşkilatıyla gurur duyuyoruz ve cumhurbaşkanımızla başbakanımızla gurur duyuyoruz. Muhtarlarımızı da saygıyla sevgiyle selamlıyoruz. Büyük çoğunlukla Türkiye’de evet diyecek, İzmir’de evet diyecek, Bayraklı'da evet diyecek. O aşkı o coşkuyu sizlerde görüyoruz arkadaşlar. Yıllardır siyaset yapıyoruz, 25 yıl oldu. Her seçim döneminde vatandaşın nabzını iyi tutarız elhamdülillah. Sezgilerimiz de kuvvetlidir. Maşallah vatandaş buraya da geldi.

ALMANYA’YI ŞİDDETLE KINIYORUM, HESAP SORULACAK

Çok uzaklara, Almanya’ya seslenmek istiyorum. Ey Almanya haddini bil kendine gel Almanya teröriste kucak açıyorsun. Terörist partilere destek oluyorsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanını konuşturmuyorsun. Almanya’yı şiddetle kınıyorum. Bunun hesabı sorulacak bu da böyle bilinir. İzmir size cevabı 16 Nisan’da verecek. Biz asıl konumuza geçelim. Cumhurbaşkanlığı sistemini mecliste çok yoğun bir çalışma sürecinden sonra yasalaştırdık ve sizin önünüze getirdik. Milletin önüne getirdik. Şimdi söz de milletin karar da milletin. Bu millet hiçbir zaman yalnız kalmadı. İşte 16 Nisan'da da kararı verecek olan bu asil millettir. Ben milletime inanıyorum, milletime güveniyorum. Hiçbir zaman bizi mahçup etmiyorlar. 16 Nisan’da inşallah çok çalışıp en iyi sonucu alacağız. Ne algı operasyonu yapıyorlar ne getirdik' 

15 TEMMUZ'A EN GÜZEL CEVABI VERMEK İÇİN EVET!

 Biz ne yaparsak milletin iyiliği için yaparız. Yargı bağımsızdır ama tarafsızlığı çok tartışılırdı. Tarafsız yargı diyoruz kötü mü yapıyoruz' Niye hayır diyorsunuz' Bağımsız yargıya tarafsız yargıyı da ekledik ne var bunda. Seçme yaşı 18 seçilme yaşı 25. Seçilme yaşını 18’e indirdik kötü mü yaptık' Niye algı operasyonu yapıyorsunuz. Dünyanın her tarafında seçilme yaşı 18. Seçen seçilme halkana da sahiptir. O kadır basit. Uganda’da bile 18. Niye hayır diyorsunuz' Biz milletvekili sayısına 550'den 600'e çıkardık. Az çıkardık. Bu da yetmez çünkü Türkiye’de 143 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor. Almanya’da 123 bin kişiye 1 kişi düşüyor. Avrupa ortalamasına göre 75 bin kişiye 1 kişi düşüyor. Böyle hesap yaparsak 900'ün üzerinde milletvekilimiz olması lazım. Niye itiraz ediyorsunuz'

SİZ NEYE HAYIR DİYORSUNUZ!

95’te o zaman nüfus 60 milyonken şimdi 80 milyon. 450 den 550'ye çıkarttınız. Bu millet bir şey demedi evet dedi. Şimdi 550'den 600'e çıkıyoruz neden hayır' Siz her şeye hayır diyorsunuz Allah sonumuzu hayretsin. Biz güçlü Türkiye için güçlü yasama için bunu getiriyoruz. Arkadaşlar ben bir milletvekiliyim. Şu anda yasama organı yeterince etkili değil. Yasamanın %98 i hükümet getiriyor biz onaylıyoruz. Hâlbuki bizim getireceğimiz sistemde TBMM yapacak biz yapacağız, millet yapacak, milletin temsilciliği yapacak. Neye hayır diyorsunuz. Her şeyin başı milli irade. Yüksek yargı organlarını milletin seçmesine itiraz ediyorlar. Her zamanki gibi hayrır diyorlar. Bir Avrupa’ya bakın bir dünyaya bakın, yargı organlarını kim seçiyor.

REJİMİN ADI CUMHURİYET

 Eskiden Türkiye’de vesayet döneminde olduğu gibi kendileri seçiyorlardı. Kendi aralarında bir şekilde sürüp gidiyordu. Biz değiştirdik bunu milletin temsilcisi olarak niye hayır diyorsunuz. Rejim değişiyormuş ne rejimi. Rejimin adı devlet, rejimin adı Cumhuriyet. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edildi, ilelebet cumhuriyet adı kalacak, bitmiştir nokta. Neymiş devletimizin cumhuriyetimizin mitingleri ile ilgili kaygıları varmış hadi oradan. Anayasamızın ilk 3 maddesinde sayılan nitelikler bizim bayrağımız başkentimiz hukuk devletimiz her daim olacaktır. Anayasanın 4. Maddesiyle bunu garanti altına aldık. Cumhuriyetini niteliklerini teklif dahi edemez. Burada bitmiştir. Askeri yargıyı kaldırdık fena mı yaptık. Askeri yargı kalktı sivil yargı, milli yargı hâkim olacak bunda ne var yine hayır diyorlar. Alışmışlar köprüye hayır dediler, ülkede ne faydalı hizmet varsa hepsine hayır dediler. Ama millet evet dedi ve yine diyecek.  Rahatsız oluyorlar burada rahatsız olacak bir şey yok biz bir tespit yapıyoruz.

MİLLET YANLIŞ YAPMAZ

 Anayasa değişikliği halk oylaması çalışması başladı evet için çalışanlar belli hayır için çalışanlar belli. Evet, için kim çalışıyor buradaki arkadaşlar ve milliyetçi kardeşlerimiz çalışıyor. Peki, hayır için ilk kampanyayı kim başlattı, kim hayır diyor kim. İlk başlatan kendi, sonra FETÖ ve sonra terör örgütleri maşallah destekliyor kampanyayı. Milletimizin takdirine sunuyoruz. Bunda ne var çalışanlar belli, çalıştığını yüksek sesle ifade edenler belli. Sizler benimle burada olduğunuz sürece aldığınız bilgileri paylaştığınız sürece evet oranının yükseleceğini düşünüyorum. Millet yanlış yapmaz. Anayasa seçiminin önünde milli irade var. Hem Cumhurbaşkanı seçeceğiz hem anayasayı seçeceğiz. Koalisyon yok istikrar var. Güçlü Türkiye var aydınlık yağmurlar var. 15 Temmuz'da olanın yine olmaması için, milli irade için evet. 15 Temmuz'a en güzel cevabı vermek için evet. Parlamenter sistemin tarihi kâbuslarla dolu .11 günlük Başbakanlar, kaoslarla dolu. Millet ne zaman aydınlık gördü.

17-25 Aralık yapmadınız m? Bu yetmedi 15 Temmuzu yapmadınız m? Bu veballe yaşamadık mı ne hayırı ne. Allah'ın izniyle 16 Nisan’dan sonra Türkiye dünyada hak ettiği yere gelecek. Ekonomisiyle siyasal hayatıyla lider bir ülke olacağız. Hepsini sandığa dökeceğiz inşallah.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.