Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu Roman vatandaşlarla buluştu

Kılıçdaroğlu Roman vatandaşlarla buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de düzenlenen Türkiye Roman Buluşmasına katıldı. İzmir'de iş dünyası, STK'lar, Romanlar ve Cemiyet'le bir araya geldi

  • Ege Postası
  • 04.03.2017 - 17:04

İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de düzenlenen Türkiye Roman Buluşmasında Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Buluşma öncesi Roman sivil toplum kuruluşu ve dernek yöneticileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Roman müzisyenlerden oluşan Tepecik Senfoni Orkestrasının konserini dinledi. Roman vatandaşlardan 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumu için hayır oyu vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Soysal devletin gereği yapan tek siyasal patinin CHP olduğunu hiç kimse unutmasın. ‘Bir Roman kardeşimizi milletvekili adayı göstereceğim’ dedim ve bir ilki gerçekleştirerek Özcan Purçu kardeşimiz milletvekili oldu. Purçu’yu bu noktaya taşıyan cumhuriyetin kendisidir. Eğer cumhuriyet olmasaydı Purçu kardeşimiz okuyup milletvekili olamazdı ben de CHP Genel Başkanı olamazdım" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu STK'larla bir araya geldi Kılıçdaroğlu'ndan iş dünyasına mesaj yağmuru

"Olursa demokrasi olsun"
Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet, vatandaşlar arasında ayrım yapmaz. Önümüzdeki günlerde referandum yapılacak. 16 Nisan’da sandığa gideceksiniz. Cumhuriyete sahip çıkmanın en temel grevlerinden biri 16 Nisan’da sandığa gidip hayır oyu kullanmaktır. Eşit vatandaş olmak için, birlikte yaşamak için, her evde huzur olması için hayırlı bir iş yapın. Olursa demokrasi olsun. Demokrasi hayırlı bir iştir. Hepimiz gereğini yapalım" ifadelerini kaydetti.


Roman buluşmasında şiirler ve Roman dansları gösterisi de yapılırken, Menemenli vatandaşlar Kılıçdaroğlu’na üzerinde "Hayır" yazan Menemen testisi hediye etti. Türkiye Roman Buluşmasına; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

CEMİYETE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ‘hayır’lı bir gelecek için 24 saat durmadan çalıştıklarını dile getirdi. Gazetecilik ve gazeteciler açısından ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin hapishanesinde 150’yi aşkın gazeteci varsa bu ülkede bir demokrasi sorunu var demektir. Bu sorunun aşılması lazım. Hele hele aylardır hapishanede tutacaksınız, iddianame bile hazırlamayacaksınız. Bu doğru değil, biz ülkemizde gazetecilerin özgürce yazmalarını, çizmeleri arzu ederiz. Gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkenin kendisi de özgür değildir, toplumun haber alma kanalları tıkanmış demektir. Hangi görüşten olursa olsun gazeteciler özgürce yazdığı bir ülkede siyaset kamu denetletmiş olur. O nedenle gazetecilerin özgürlüğüne önem veriyoruz” dedi.

"Baskı ve şiddetle Türkiye kaybeder"

Almanya’nın bakanlarla ilgili skandal kararını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Almanya’da iki bakanın konuşamaması bir anlamda onlara dolaylı olarak konuşma yasağı getirilmesi kabul edilecek bir olay değildir. Üstelik demokrasi dersi veren bir ülkede bu doğru değildir. Aynı bağlamda Sinan Oğan’a bir saldırı yapılması kabul edilemez. Eğer bir politikacının konuşamayacağı bir ortamı yaratırsanız baskı ve şiddet yaparsanız kaybeden Türkiye olur. Medya dördüncü güç olarak tanımlanır. Ben bütün gazetecilerin kamu adına görev yaptığına inanıyorum. Bizim duymak istemediğimiz ama kamuoyunun duyması gereken haberleri yaparlar, O zaman haksızlık yapmamaya özen gösteririler. Böylece politikacılar hata işlememeye, yolsuzluk yapmamaya özen gösterecektir. ‘Ya gazeteler yazar da mahcup olursam’ diye bir duyguyu politikacı taşımalıdır. Bu anlamda gazetecilik çok önemlidir. Gazeteciler, gazete patronlarının yapılan baskılar yapılıyor biliyorum. Yazı yazanlar hapse atılıyorlar bunu da biliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İGC Başkanı Misket Dikmen, Kılıçdaroğlu’na günün anısına Hasan Tahsin heykeli hediye etti. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.