Dolar 32,2762
%0.1
Euro 34,7707
%0.27
Altın 2.402,230
%0.37
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

AK Parti Bayraklı'da sınıfta kaldı

Uzun zamandan beri İzmir gündemini meşgul eden Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin  İzmir Büyükşehir Belediyesine olan 28 bin tl'lik borcu nedeni ile yaşadığı  sorunu geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın önerisi ile Bayraklı meclisinde hem CHP'li hemde AK Partili meclis üyeleri tarafından ödeneceği meclis toplantısında karar bağlanmıştı.
 
Ve bu gelişmelerin ardından Derneğin İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu Başkan Karabağ'ı teşekkür için aradığında Başkan Karabağ'ın "bu eylemi bitirmek lazım, daha fazla uzaması siyasi malzeme olur" önerisine Dernek Başkanı Çerçioğlu'ndan " Başkanım yarın siz gelirseniz bizde eylemi bitiririz" önerisi geldi. 
 
Bunun üzerine Başkan Karabağ ertesi gün Bayraklı meclisinin temsilen İzmir Büyükşehir Belediyesinin önüne giderek dernek üyelerinin  eylemin bittiğini açıklamasına eşlik ederek yaşanan krizi bitirdi. 
 
Ve iş verilen söz geldi...
 
Dün Bayraklı meclisinde Derneğin İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu'na vaat edilen 20 bin lira ödenecekti. 
CHP grubu kendisine ait olan 10 bin lirayı hazırlamıştı. 
 
AK Parti grubu ile yapılan görüşmelerde grubun vaat ettiği 10 bin lirayı " Sakatlar derneğine yapılacak kira yardımı siyasi malzeme yapıldığı" gerekçesi ile verilmedi.
 
Bu yapılan kamuoyuna karşı büyük bir saygısızlıktır... AK Parti grubuna sanıyorum yukarıdan ağabeyleri "siz ne yapıyorsunuz" diyerek kulaklarını çekti. 
Bunun uzerine onlarda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın derneğin yaptıpı basın toplantısına katılmasını bahane ederek yapılan işin siyasi malzeme yapıldığını bahane ederek dün yapılacak ödemenin yapılmamasını sağlayarak Başkan Karabağ ve dolayısı ile CHP grubuna gol altamayı hedeflemişler...
 
Ancak; CHP grubu işi garantiye alarak 20 bin lira toplamıştı. Yani anlayacağınız "AK Parti kendi kalesine gol atmış" oldu.
 
Oysa birileri siyaset yürek işidir. Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ kendi Partisini Büyükşehir Belediye Başkanın içinde olduğu sorunu çözmek için hiç düşünmeden cesur bir kararla bu işin ütüne giderken, Acaba; AK Parti grubu hangi korku ile geçtiğimiz meclis toplantısında verdikleri sözden geri vites yaptılar...
 
Bu yapılan aslında AK Parti'nin İzmir'de içinde bulunduğu durumu özetliyor. Sanıyorum AK Parti grubunun düşündüğü yapılanın bir siyasi karşılığı olmalı.
 
 Oysa bu yapılan olayın aylarca İzmir kamuoyunun vicdanını rahatsız eden bir olayın sonlandırılmasına vesile olmak Allah katında sevap işlemek AK Parti'de siyaset yapan ve inançlı kesimin oyları ile mecliste bulunan grubun CHP'den önce sahiplenerek yapması gerekmez mi' 
 
Ama insanın inancı ne olursa olsun "samimiyet olmadıktan sonra" ne anlatırsan anlat boş...
 
Bu neden ile Bayraklı meclisinde yapılan küçük siyasi hesaplar tutmamış ve tam aksine geri tepmiştir. Çok  merak ettiğim AK Partili meclis üyeleri dün gece evlerine gittiklerinde kafalarını yastığa koyduklarında vicdanları sızladı mı'