Dolar 32,2968
%-0.13
Euro 34,7962
%-0.04
Altın 2.405,040
%0.48
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Milletvekilliği seçimleri yaklaşırken, siyaset yeniden hareketlendi

Milletvekilliği seçimleri yaklaşırken, siyaset yeniden hareketlendi.
2014 Yerel seçimlerinde İzmir'de CHP 22  Parti 6 MHP 2 Belediye ile ilçelerde zaferle çıkmıştı. Yeni seçilen belediye başkanlarının en büyük  sorunları ise belediyeler de yaşanan ekonomik kriz oldu.

AK Parti ve MHP'li iki belediye için ortaya atılan iddialar bu bölgede yaşayan vatandaşların kafasını karıştırdı. Kiraz'da Belediye Başkanının Saliha Şengül'ün AK Parti ile flört ettiği, Kemalpaşa'da ise Başkan Arif Uğurlu'nun milletvekili olacağı konuşuluyor.

Evet; MHP'den seçilen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'ün AK Partiye transfer edileceği iddiaları iyice ayyuka çıkmış durumda...

Özellikle son dönemlerde AK Parti Genel Merkezi tarafından mercek altına alınan Şengül'ün geçtiğimiz dönem AK Parti eski İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ile görüşmeler yaptığı ancak; ikili arasından yaşanan ufak tefek sorunlardan dolayı bu transferin gerçekleşmediği iddia edildi.

Öte yandan Başkan Saliha Özçınar Şengül'ün AK Parti Kiraz’da yeni atanan ilçe başkanı Mehmet Emin Avşar'ın ismini önerdiği  iddiası kulaktan kulağa dolaşıyor.

Hatta Kiraz'da açılan zihinsel engelliler derneğinin açılışına Belediye Başkanı Şengül, Avşar ve AK Partili Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin birlikte katılması ‘transfer’ iddiasını güçlendirmiş durumda...

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANINI GÖREVDEN ALDI
Seçildiği günden beri MHP Teşkilatı ile sorunlar yaşayan Başkan Şengül'ün Kiraz Belediyesinde şantiye şefi olarak çalışan  ülkü ocakları başkanını görevden aldığı öğrenildi. Bu görevden almadan sonra Belediye Başkanı Şengül ile Ülkü ocakları arasında iplerin iyice koptuğu öğrenildi. Tüm bunlar birleşince ilçede Başkan Şengül'ün " AK Partiye transferinin kısa bir zaman içinde gerçekleşeceği" konuşuluyor.

Kiraz'da konuştuğum CHP'lilerine bu görüşmeleri doğruladığını ifade etmek istiyorum.CHP’lilere göre transfer eli kulağında...

UĞURLU VEKİL TÜRKMEN BELEDİYE BAŞKANI
Bir diğer iddia ise, Kemalpaşa'dan Belediye Başkanı Arif Uğulu ile ilgili... 2014 yerel seçimlerinden Kemalpaşa Belediye Başkanı seçilen Belediye Başkanı Uğurlu'nun genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili olacağı yerine eski Ulucak Belediye Başkanı ve Kemalpaşa Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Türkmen'in geçeceği Kemalpaşa ilçesinde dillendiriliyor.