Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

İmzacıların hedefi Ali Engin mi'

Buca’da uzun zamandan beri gündemi meşgul eden imza hareketinde “sır perdesi” tüm gizemini koruyor.
 
Konu ile ilgili sohbet ettiğim bir il yöneticisinin açıklamamaları bu gizeme daha farklı bir boyut kazandırdı.
 
Öyle ki, genel merkeze bile yansıyan bu sorun aslında çok basit işlemlerle çözülebilirdi…
 
Özellikle muhalif imzacıların topladıkları imzaları ısrarla İl Başkanı Ali Engin’e teslim etme isteğinin altında, söylenilenlere göre, İl başkanı Ali Engin’i yıpratma amacı yatıyor.
 Zaten CHP İzmir il yöneticisi dostum da, yaptığımız sohbette buna vurgu yaptı.
Bakın neler söyledi;
 “Mithatçığım dünya siyasetinde İŞİD gibi bir bela, Türkiye siyasetinde paralel yapı gibi bir kavga varken, biz CHP İzmir’de bir dosya alıp verme kavgasının içindeyiz. Burada Ali Engin de, Bucalı muhalifler de tribüne oynuyor. Demezler mi adama imzalarını al, Noterini al, CHP İzmir İl Başkanlığı’na gel, Noter aracılığı ile imzaları CHP’de sigortası gösterilen çalışana ya da burada olan bir il yöneticisine teslim et. Diğer taraftan ise İl Başkanımız Ali Engin’in de neden böyle yaptığını anlamış değilim. Alalım bu dosyayı, hiç bakmadan CHP Buca İlçe Başkanlığı’na yollayalım. Geçmişte Buca’da istifa eden İlçe yöneticilerinin dosyasını nasıl aldıysak bunu da alabiliriz.”
 
Bu il yöneticisi dostumu hem nalına hem mıhına vurduğu için kutluyorum.   
 
Gelelim yazımızın başlığına…
 
 Kulislerde o kadar çok şey konuşuluyor ki, mesela bunun bir tarafında Çiğli ilçe Başkanı Utku Gümrükçü bir diğer tarafta ise, genel merkezde değişen roller…
 
Bu rollerde herkesin hedefindeki ortak isim İl Başkanı Ali Engin…
 
 
 
Buca muhaliflerinin izlediği yola baktığımız zaman Ali Engin tarafından geçtiğimiz dönem ya devre dışı bırakılmış ya da muhaliflerin deyimine göre, ”Yarı yolda bırakılmış” isimler rövanşı alma peşindeler denebilir.
 
Şimdi milletvekili seçimlerine az süre kaldı… Kulislerde Ali Engin’in milletvekili aday adayı olacağı söylentileri dolaşırken, Engin de bunu açık açık söylüyor. Durum böyle iken, Bucalı muhalifler de Ali Engin’in Milletvekili hayallerine engel olma düşüncesinde olabilirler…
 
Bu iddialar güçlenirken, Engin ile muhalifler arasında son dönemdeki gerginlik, imza hareketi ile birlikte daha da zirve yaptı. Bucalı muhaliflerin ısrarla imzaları İl Başkanlığı’na vermek istemesindeki tek neden İl Başkanı Ali Engin’i bu topa sokmaktı.
 
 Engin bu oyuna gelmiş gibi…
 
Zaman içinde ne olacağını ve bu işten kimin karlı çıkacağını hep birlikte göreceğiz…
 
Öte yandan bir diğer iddia ise, İzmir’de tüm hesapların yeniden yapılmasını sağlayacak…
 
Geçtiğimiz günlerde Ali Engin yeni il yapılanmasından bahsetmiş, genel merkezin eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır hamlesine karşılık Yüksel-Moroğlu grubunun İl yöneticisi Dr. Ülkümen Rodoplu’ya teklif götürmesine ilişkin kulis bilgisini yazmıştım. Geçen zaman içerisinde yeni bir kulis bilgisine ulaştım.
 
İddialara göre, 14 ilçe başkanının destek verdiği bir grup, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü’nün İl Başkanı olması için düğmeye basmış. Bu iddia da Gümrükçü’nün son günlerde Kuzey Ege tarafına yaptığı ziyaretlerle destekleniyor.