Dolar 32,3930
%0.04
Euro 34,5389
%-0.14
Altın 2.384,780
%0.19
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Şengül sona mı yaklaşıyor'

Uzun zamandan beri sesi soluğu çıkmayan AK Parti İzmir milletvekili stat eleştirileri ile yeniden piyasaya çıktı. Evet; AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’den bahsediyorum. Şengül’ün yükselen kariyerinin son dönemlerde iyi olmadığını görüyoruz.
 
Bunu ben söylemiyorum, biraz siyasetten anlayan ya da ilgilenen herkes aynı şeyi konuşuyor. Neyse, Sayın Şengül’ün son dönemlerde yaşadığı polemikleri sizinle paylaşmak istiyorum…
 
Karşıyaka’ya yapılacak stat konusunda polemik büyüyerek devam ediyor.
 
Hükümet, Karşıyaka Stadı'nın Yalı’da yapılması için gerekli adımları atarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu projenin ulaşım açısından ve kent merkezinde olması nedeniyle Yalı’ya yapılacak olan şehir stadına karşı çıkmış, ve bunun yerine Örnekköy’de Büyükşehir Belediyesi’nin hazineden talep ettiği 83 bin metrekarelik alanda yeni bir stat inşa etmeye talip olmuştu. 
 
Konuyu geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yeniden taşıyan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, stat için Örnekköy’de yeni bir alan göstermişti.
 
Akpınar, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 53 bin metrekarelik alanda yapmayı planladığı stadın, 15 bin kişilik olacağını ifade etmiş, tenis kortlarının olduğu alanda spor salonu hızla yükselirken stadın etrafında yüzme havuzlarının da yer alacağını ifade etmişti.
 
Akpınar’ın çağrısı sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Şengül geçtiğimiz günlerde “Dere yatağının üstüne stat olmaz” çıkışı yapmıştı.
Özellikle Şengül’ün bugüne dek yaptığı açıklamaların neredeyse tamamına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ciddiye alarak yanıt bile vermedi…
 
Sanıyorum bu durum Vekil Şengül’ü kızdırmış olacak ki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı işi küçümseyerek dile getirdiği eleştiri tartışmanıan seviyesini düşürdü.
Bunun üzerine söylenecek fazla söz yok…
 
Aydın Şengül’ün “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için “Bu işler buzdolabı satmaya benzemez’’ diyerek yaptığı eleştiri gayri ciddi bir eleştiri olup çok fazla dikkate alınması gereken bir açıklama değil.
 
Özellikle Aydın Şengül’ün “Ben şehir plancısıyım, bana mesleğimi öğretmesin” diyerek yaptığı açıklaması da çok komik bir açıklama…
 
Çünkü daha önce yapılmış planlamaların nasıl bir sonuç verdiğini İzmirliler iyi biliyor. 2009 yerel seçimlerinde Aydın Şengül’ün yeni oluşturulan ilçelerde, yani Bayraklı ve Karabağlar’da yapılan planlamaların AK Parti açısından nasıl geri teptiğini bütün İzmirliler görüyor.
 
İki dönemdir orada yapılan yanlış planlamalar yüzünden AK Parti’nin bu ilçelerde seçim kazanamamasının tek sorumlusu burada yapılan yanlış sınır çalışmalarını yapan Aydın Şengül’den başkası değildir.
 
2009 yerel seçimlerinde il başkanlığı döneminde başarısız il başkanlığından sonra AK Parti’de 2’inci sıradan milletvekili olan Şengül, parti içinde yapılan örgütlenmede başarılı oldu…
Ancak; son dönemlerde Şengül için işlerin pek de iyi gittiğini söyleyemeyiz. Bunun ilk sinyalleri açıklanan İl Yönetim Kurulu’na seçilen isimlere bakarak anlıyoruz.
 
 Aydın Şengül’e yakın isimlerin üstünün çizildiği ve listede yer almadığını gördük.
 
Bu da Şengül’ün parti içinde gücünü kaybettiğini ortaya koyuyor. Bu tablonun Şengül’ün son dönemlerde teşkilattan uzak durması sonucunda gelinen nokta olduğunu düşünüyorum.
Şengül’ü önümüzde zor günlerin beklediğini düşünüyorum… AK Parti İzmir’de Ömer Cihat Akay’ın görevden alınmasından sonra Şengül’e yakın olan birçok isim listelere alınmadı. Ve Şengül’ün adını verdiği yeni isimler de listelere yazılmadı.
Özellikle Şengül’e karşı muhalif olan Ali Aşlık ve İlknur Denizli’nin adını verdiği ve atanmasında önemli payları olan Bülent Delican’ın il başkanı olarak atanmasından sonra yapılan listelerde iki vekile yakın birçok ismin listelerde olduğunu gördük.
 
Bu oluşumdan anladığımız iki vekilin il başkanlığı üzerinde önemli etkilerinin olduğunu açıklanan listelerden görüyoruz…
 Ve Şengül’e yakın isimlerin en kısa zamanda il başkanlığından uzaklaştırılacağını düşünüyorum…
 
Bunu zaman içinde hep birlikte göreceğiz…