Dolar 32,2774
%-0.19
Euro 34,7958
%-0.04
Altın 2.400,130
%0.28
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Arabayı satacağına hizmet binasını satsaydın...

Karabağlar Belediyesi 2014 seçimlerinden sonra gariptir ki, sürekli işçi eylemleri ile gündeme geliyor.
 
Bugün yine işçi eylemi ile gözlerimizi açtık.  
 
2009 yerel seçimlerinde Karabağlar ve Bayraklı yeni ilçe olmuştu ve bu iki ilçede AK Parti’nin yarışı kazanacağına kesin gözüyle bakılıyordu.
 
Ancak beklenen olmadı, CHP her iki ilçede de seçimden zaferle çıkmayı başardı.
 
 2014 yerel seçimlerinde Bayraklı’da kurucu Başkan Hasan Karabağ ile yola devam eden CHP, Karabağlar’da Muhittin Selvitopu ile yürüme kararı aldı.
 
Bayraklı ’da kurucu Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ikinci döneminde belediyede ayakları daha sağlam yere basan ekonomik tedbirlerle yoluna devam ederken,  Karabağlar Belediyesi’nde işçi krizi bitmedi.
 
Muhittin Selvitopu başkan seçildikten hemen sonra işçi maaşları ile ilgili krizi kucağında buldu. Bu krizden nasıl çıkacağını bilmeyen Başkan, iflas etmiş işveren gibi makam aracını satışa çıkardı. Oysa makam arabasını satması Karabağlar Belediyesi’nin sorununu çözecek bir hamle değildi. Biraz şova yönelik bir hamleydi.
 
Oysa Sayın Başkan Selvitopu arabayı satmak yerine eski Başkan Sıtkı Kürüm döneminde “büyük tartışmalar” ile satın alınan belediye hizmet binasını satmış olsaydı bugün yaşanan tartışmaların hiç biri olmayacaktı.
 
Karabağlar Belediyesi ile aynı dönemde belediye olmuş ve iller Bankası payının Karabağlar Belediyesi’nin hizmet binası Karabağlar Belediyesi’nin neredeyse 5’te birine mal olacak para ile yapılıyor.
 
Böyle akılcı projeler ile yola çıkılmış olsaydı sanıyorum Karabağlar Belediyesi bugün bu sorunların hiç birini yaşamayacaktı. Bu nedenle Karabağlar Belediyesi’nin kurtuluşu Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yaptığı gibi yorganını ayağına göre uzatacaksın ve en önemlisi tasarruf edeceksin…
 
Karabağlar Belediyesi’nin tek kurtuluşu Başkan Selvitopu’nun yeteneği ve becerisine kalmış diyebiliriz…