Dolar 32,4041
%-0.05
Euro 34,5723
%-0.66
Altın 2.381,950
%-2.18
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Seyitler AK Parti'ye gerimi dönüyor'

AK Parti Bayraklı'da 2009 yerel seçimlerinden önce Bayraklı'da kesin kazanacak gibi bir izlenim vardı Ancak; o dönem aday olan iş adamı Selim Gökdemir seçimi CHP'nin adayı Hasan Karabağ'ın karşında kaybetmişti.
 
 O dönemden sonra AK Parti Bayraklı'da büyün hesaplar 2014 yerel seçimleri üzerine oldu. Ve bu süre içerisinde İlçe Başkanlığını uzun süre İsmail Sarı yaptı. 2014 Yerel seçimlerden önce yapılan kongrede İsmail Sarı ve Erdal Seyitler yarışmış ve Genel Merkezin adayı olan İsmail Sarı’ya karşı Erdal Seyitler seçimi kazanarak İlçe Başkanı olmuştu.
 
Bu zafer’den sonra Seyitler için işler pek yolunda gitmedi.Kısa zaman sonra AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler ile İl Başkanı Ömer Cihat Akay arasında İl kongresinde listeler yüzünden kriz çıkmış ve o süreden sonra Akay ile Seyitler arasında yaşanan sorunlardan dolayı ipler komuştu.
 
 
Bu sorunlara Milletvekili Aydın Şengül ile yaşanan krizinde eklenince , Seyitler'in koltukta oturması mucizelere kalmıştı. Ve yaşanan sorunlardan sonra  Genel merkeze çağrılan Seyitler’in istifası istenmişti.

AK Parti Genel merkezi tarafında istifası istenen Seyitler o dönem ekibinde buluna arkadaşları ile yapılan istişareden sonra istifa etmeyeceğini açıklamış ve uzun süre direnmiş, daha sonra genel merkez tarafından görevden alınmıştı.
 
Bu süreçte İl Başkanı Ömer Cihat Akay tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Seyitler hakkında  herhangi bir işlem yapılamadı.
 
 Seyitler uzun süren bir sessizlik sonucunda 2014 yılında partiden istifa ettiğini açıklamıştı. Zaten Seyitler'in istifa açıklaması o dönem partiden ihraç edilmemesi için yapılan bir stratejik bir hamleydi.
 
Bu istifanın ardından açık açık 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’ye destek olmayacağını açıklamıştı.Ve Seyitler ekibinde olan Şeref Balbay ve Mustafa Çekiçci CHP'ye transfer olmuş ve seçimlerde CHP'nin listesinden Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın listesinden kontenjandan meclis üyesi seçilmişti. 
 
2014 yılında Bayraklı’da Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a karşı ikinci mağlubiyetini alan AK Parti’de kartlar yeniden karılmaya başlandı.
 
Özellikle Ömer Cihat Akay’ın görevden alınmasında sonra yeni seçilen İl Başkanı Bülent Delican’ın gelişi ile birlikte Bayraklı’da teşkilatın toparlanması için Bayraklı’da düğmeye basıldı. AK Parti bir toparlanma sürecine girmek için önemli bir çaba sarf ediyor.
 
İl Başkanı Bülent Delican ile eski İlçe Başkanı Erdal Seyitler geçtiğimiz hafta İl binasında bir araya gelerek Bayraklı’da yapılan yanlışları uzun süre görüştükleri ve bu görüşmede İl Başkanı Delican’ın Seyitlere “ Partiyi Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra birlikte toparlayacağız. Burada hepinize ihtiyacımız var.Burada el ele vereceğiz” dediği ve bu görüşmeden sonra Seyitlerin yakın çevresine AK Parti’ye dönebileceğini söylediği iddia edildi.
 
Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun Bayraklı ziyaretinde Soylu ile Seyitlerin bir araya gelerek kısa bir görüşme yaptığı ve bu görüşmeden sonra Seyitlerin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra AK Parti ile yeniden çalışacağı ileri sürüldü.

 
Seyitlerin kısa bir süre sonra AK Partiye dönmesi için İl yönetiminde buluna önemli kişilerin devreye girdiği ileri sürüldü.