Dolar 32,3616
%-0.06
Euro 34,5584
%-0.08
Altın 2.378,250
%-0.08
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Listeyi vekiller yaptı ama ihale ona kalacak

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım makalemde “AK Parti İzmir’de Ömer Cihat Akay’ın görevden alınmasından sonra hazırlanan listeye, Şengül’e yakın olan birçok isim alınmadı” demiştim.
 
Ve “Şengül’ün adını verdiği yeni isimlerin de listeye yazılmadığı, özellikle Şengül’e muhalif olan Ali Aşlık ve İlknur Denizli’nin, atanmasında önemli pay sahibi oldukları Bülent Delican’ın, il başkanlığı koltuğuna oturmasından sonra bu iki vekile yakın birçok ismin listelerde olduğunu” ifade etmiştim.
 
Yazdım yazmasına ama listede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Mehmet Sayım Tekelioğlu, AK Parti İzmir Milletvekili ve MYK üyesi Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, İlknur Denizli gibi isimlerin ağırlığını gördük.
 
Bu isimlerin tamamı, listelerin oluşmasında istişare etmiş gibi görünüyor.
 
Bu kadar ismin bir araya gelmeden böylesine ortak bir liste çıkarması mümkün değil…
 
Burada en büyük sorumluluk İl Başkanı Bülent Delican’a düşüyor…
 
Çünkü yapılacak seçimlerden sonra alınacak bir başarısızlıkta, ihale ona kalacaktır.
 
Zaten vekillerin tamamı meclis toplantılarından dolayı Ankara’dan İzmir’e gelmediler.  Önceki yönetim kurulu, yerel seçimlerden çıkmış ve yorgundu. Yeni atanan İl Başkanı ise yönetim kurulu oluşturmakta gecikti.
Durum böyle olunca olayın tek sorumlusu İl Başkanı Bülent Delican olacak gibi görünüyor. Ben AK Parti’deBülent Delican’ın açıkladığı listeye baktığımda “Sen ben bizim oğlan” gibi bir kurul olduğunu söylemem yanlış olmaz…
 
Listede çok sayıda genç ve kadın üyenin olması ve deneyimli ismin bulunmaması nedeniyle, 10 Ağustos’tan sonra büyük sorunların yaşanacağını düşünüyorum.
 
Çünkü seçimlerden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köşke çıkması, AK Parti içinde yeni bir yapılanma ve sonrasında gelecek milletvekilliği seçimleri, AK Parti İl teşkilatını zor bir sürecin beklediğine işaret ediyor. Bu süreci doğru yönetecek bir il yapısının olduğunu düşünmek yanlış olur.
 
O zaman burada ikinci senaryo insanın aklına geliyor. Bu süreçte olaya dahil olmayan Aydın Şengül’ün, il başkanlığında başarısız bir yönetim sergilenmesinden sonra, durumdan daha güçlü çıkma şansı olabilir mi'
 
Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasından sonra oluşacak yeni yapıda yer almak için, yeni il yapılanmasında görev almamış olabilir mi'
 
Bunun en büyük ilacı zaman… Zaman içinde her şeyi göreceğiz…
 
NOT: Yönetim için basın mensupları ile ilgili değerlendirme yapılırken, AK Parti Basın müşaviri olan arkadaşımızın “ Bunlarla çalışmayalım, çünkü bunlar bizim aleyhimizde haber yapıyor” demesi ve İl Başkanı Delican’ın da onu dinleyerek o basın kuruluşuna tavır alması çok yanlış… Basın müşaviri arkadaşımızın görevi basınla iyi geçinmek ve basın ile il yönetimi arasında köprü olmaktır. İl Başkanı İle basın kuruluşlarının arasını açmak değildir.