Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP PM'sinde iki İzmirli tam yetkili olacak

Ege postası haber servisi olarak kurultay sürecinde İzmirli okuyucularımıza doğru ve güvenilir haber vermenin hazını yaşıyoruz. Özellikle kurultay salonunda hem İzmirli siyasetçiler hem de Türkiye’nin değişik illerinde karşılaştığım CHP’li dostlardan duyduğumuz övgüler bizim işimize olan sevgimizi bir kat daha artırdı.


Özellikle kurultay kararı alındıktan sonra yazdığımız, kulislerden aldığımız, okuyucularımıza aktardığımız bilgi ve haberlerle, kurultay sonunda karşımıza çıkan tablonun örtüştüğünü görmek gazetecilik açısında çok büyük keyif. Muhabir, editör, grafiker ve haber müdürümüze kadar emeği geçen bütün çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Gelelim kurultaya ve kurultayda listelerde yer alan ve seçilen iki İzmirli siyasetçiye. 
 
CHP’nin kurultayında İzmir açısından önemli adım atıldığını düşünüyorum. Her ne kadar geçtiğimiz döneme göre daha az İzmirli PM'de görev alsa da  önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu’nun listesinden PM’ye giren iki İzmirlinin aktif rol alacağı kulislerde konuşuluyordu.

 
Özellikle Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’ın yeni dönem parti içinde daha  etkili bir görev alacağı ve diğer İzmirli Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın STK’lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev alacağı ifade ediliyor.
 
Bu anlamda İzmir açısında genel merkezde temsili daha fazla olacağı ve bu ikilinin çalışmaları sayesinde İzmir’in önümüzdeki dönemlerde genel merkezde temsilcisinin daha fazla olmasının önünün açılacağını düşünüyorum.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu iki isme önümüzdeki dönem 2015 yılında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde listelere girecek vekillerin belirlenmesinde geniş yetkiler vereceği kulislerde konuşuluyor.
 
Özellikle Aytun Çıray isminin İzmir'in yapılanmasında önemli yetkiler ile donatılacağı ve Çıray’ın direk  Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile temasta olacağı konuşuluyor.