Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Kemalpaşa'da Kırkpınar devam eder

AK Parti’de İl Başkanı Bülent Delican’ın göreve geldikten sonra ilçelerde yaptığı rotasyondan sonra İlçe teşkilatlarından istifalar alındı. Ve AK Parti'de ilçe Başkanlığına  aday olan isimlerin çalışmalarına bütün hızı ile devam ediyor.
 
 AK Parti’nin zafer kazandığı ilçesi  Kemalpaşa’da yarış erken başladı. Adaylar Kemalpaşa’da sokak sokak dolaşarak teşkilat içinde nabız yokluyorlar.
 
Kemalpaşa’da aday olan üç isim şöyle; Kemalpaşa Oltulular derneği Başkanı İhsan Sancar, Kızılateş sürücü kursları sahibi Ersin Kızılateş ve mevcut İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar
 
Şimdi adaylar ile ilgili değerlendirme yapmak istiyorum.  İlk adayımız Kemalpaşa Oltulular derneği Başkanı İhsan Sancar. AK Parti’de  bir dönem ilçe yöneticisi olarak görev yaptı.
 
Görev yaptığı süreçte yönetim kurulu görevden alındı ve yöneticilik serüveni bitti.Kemalpaşa’da yapılacak İlçe Başkanlığı seçimlerinde çok fazla şansının olduğunu düşünmüyorum. Teşkilat içinde destek bulan bir isim değil.
 
İkinci adayımız ise, Kemalpaşa’da AK Parti’nin kurucularından. 2008 yılında AK Parti ilçe yönetimi ile yaşadığı sorunlar yüzünden AK Parti’den istifa etti.Daha sonra  ANAP’a geçti.
 
Daha sonra 2009’da  ANAP’tan Kemalpaşa Belediye Başkan adayı oldu. Ve seçimde 149 oy alarak büyük hüsran yaşadı. Daha sonra Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has parti’de değişik yönetim kurullarında görev aldı. Daha sonra Has Parti ile AK Parti birleşmesinden sonra yeniden AK Parti’ye döndü.
 
Kızılateş’in yapılan seçimde en büyük handikabı 2008 yılında ANAP’tan Belediye Başkan adayı olduğunda  AK Parti ile ilgi söyledikleri
 
İstifa ederken başka bir partiye gitmesi Ersin Kızılateş’in adaylığında büyük sorun olarak görünüyor. Kızılateş’ın adaylığında Genel Merkez ve vekillerden destek olmaması yapılacak seçimde büyük eksi olarak görünüyor.
 
Gelelim üçüncü adayımıza…
 
Mevcut İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar…
 
 İlçe Başkanı olduktan sonra Kemalpaşa’da CHP’nin adayı Rıdvan Karakayalı’nın karşısında seçim kaybetmiş bir AK Parti’den 2014 seçimlerinde iktidar olmuş bir AK Parti’nin ilçe Başkanı olan Yaşar Kırkpınar…
 
İlçe Başkanlığı döneminde girdiği bütün seçimlerinde başarı ile çıkmış Kırkpınar’ın karnesi şöyle….
 
 2010 referandum seçimlerinde yüzde 54 evet, partinin 2011 Genel seçimlerinde yüzde 49’a çıkardı. 2014 yerel seçimlerinde ise, AKP %49.31 Oyla büyük bir sürpriz yaparak AK Parti’yi birinci parti yaptı. Daha sonra  2014 seçimlerinde Kemalpaşa’da AK Partiyi iktidara taşıyan ilçe Başkanı oldu.
 
Kırkpınar’a referans olan isimler söyle…
Binali Yıldırım’ında yakın ilgi gösterdiği ve yeniden ilçe başkanı olmasını istediği Kırkpınar’ı Belediye Başkanı Arif Uğurlu, İzmir Milletvekili Aydın Şengül destek veriyor.
 
 İl Başkanı Bülent Delican’ın İzmir’de yaptığı rotasyon çalışmasında birçok ilçe Başkanın istifasını alırken Kemalpaşa ilçe Başkanı Yaşar Kırkpınar’ın istifasını almadı. Delican ”Başarılı olmuş bir ilçenin başkanın istifası almaya gerek yok” diyerek İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar’ın istifasını almayarak önümüzdeki dönem  İlçe Başkanı Kırkpınar ile çalışmak istediğinin mesajını verdi.