Dolar 34,1479
%0.11
Euro 38,0749
%-0.24
Altın 2.914,670
%0
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Eşiniz Akrabanız Olmasın' projesinin ilk semineri Artvin'de düzenlendi

'Eşiniz Akrabanız Olmasın' projesinin ilk semineri Artvin'de düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına ve özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Özürlüler Destek Programı...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 16:00
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına ve özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında hibe almaya hak kazanmış Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Eşiniz Akrabanız Olmasın' projesinin ilk semineri Artvin Öğretmenevi'nde gerçekleşti.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışan Dr. Ümit Yılmaz tarafından Artvin il ve ilçelerden gelen rehber öğretmenlere yönelik yapılan seminerde engellilik nedenlerinden biri olan akraba evliliğinin zararları hakkında bilgiler verildi. Seminerde bilinçli rehber öğretmenler vasıtası ile bilinçli anne baba adayları yetiştirildiği anlatıldı..

Dr. Ümit Yılmaz, "Akraba evliliğinin sebeplerinden, akraba evliliğinin sağlık açısından olası zararlarından, akraba evliliği sonucunda doğabilecek engel ve hastalıklarından ve de akraba evliliğinin nasıl önlenebileceği ile ilgili konularda" bilgi verdi.

Anlatım sonrasında seminer soru-cevap şeklinde devam etti. Katılımcılara proje kapsamında hazırlanan CD, defter, kalem, eğitici kitapçıklar ve afişlerin dağıtılması ile seminer sonlandı.

Bilgilendirme semineri sonrasında rehber öğretmenlere kendi okullarında çalışmalar yapması tavsiye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.