Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Hukuku anlamayan bir başbakan ve hükümet var'

"Hukuku anlamayan bir başbakan ve hükümet var"

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İzmir Barosunda yapılan son seçimlerin ardından ikinci kez başkanlığa seçilen Sema PEKDAŞ’ ı ziyaret etti. Ziyarete Pekdaş’ ın açıklamaları damga vururken, hem Baro Başkanı hem’ de CHP il başkanı AKP’nin hukuk anlayışını sert dille eleştirdiler.

  • Ege Postası
  • 27.02.2013 - 12:59
İZMİR - Ziyareti kalabalık bir heyetle gerçekleştiren CHP İzmir il başkanı Ali Engin, ziyareti daha önce yapmak istediklerini ancak karşılıklı olarak işlerin yoğunluğundan ancak gerçekleştirebildiklerini belirterek “Sema hanımı ve yönetimini zorlu bir seçimden galip çıktıkları ve ikinci kez Baro yönetimine geldikleri için kutluyorum” dedi. Engin şunları söyledi.

Türkiye’nin düşürüldüğü durum utanç vericidir

AKP iktidarının hukuku takmayan, demokrasiden nasibini almamış yönetim anlayışının kurbanları her geçen gün artarken, demir parmaklıklar ardında suçu nedir bilmeden bekleyen insan sayısı on binlerle ifade edilirken Barolar hukuka olan güvenimizin, adalete olan inancımızın sarsılmaması için tutunduğumuz tek umut dalıdır. Bir kabadayı edası ile, birkaç popüler söylem ile ülke yönetmeye çalışan günümüz iktidarının, ülkemizi uluslararası alanda düşürdüğü durum tam anlamı ile utanç vericidir. Dünyada en çok tutuklu gazetecinin bulunduğu ülke, tutukluluk süresinin en uzun olduğu ülke, Avrupa insan hakları mahkemesi tarafından en çok tazminat ödemeye mahkum edilen ülke olma gibi utanç verici durumlar AKP’nin ülkemize kazandırdığı hukuk anlayışının neticesidir. Böyle bir ortamda barolarımız hayati önem kazanmaktadır. Anayasal haklarımızdan, cumhuriyet kurumlarının korunmasına, vatandaşlarımızın karşılaştıkları adaletsizliklerin ortaya çıkarılması ve giderilmesine kadar artık hukuk dışı uygulamalardaki neredeyse tek güvencemiz Barolarımızdır. Bu bağlamda İzmir Barosunda Sema Pekdaş ve arkadaşları gibi, ilkeli, baskılara boyun eğmeden hukuk için savaşacak bir yönetimin olması hepimiz için büyük bir şanstır. Kendisini ve yönetimini bir kez daha tebrik ediyor kurumlarına yakışır bir şekilde sürdürdükleri mücadelelerinde her zaman destekçileri olduğumuzu belirtmek istiyorum.

İzmir Barosu başkanı Pekdaş’ da ziyaretin ve Ali Engin’in sözlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, hukuk anlamayanlara hukuku anlatmaya çalıştıklarını ve bugünlerde en önemli işlerinin bu olduğunu ifade etti. Pekdaş “Biz hukuku anlamayan bir başbakanla hukuku anlamayan bir hükümetle hukuk mücadelesi veriyoruz. Onlara hukuku anlatmaya çalışıyoruz, zor günlerden geçiyoruz. Adalet için yılmadan ve gerçekleri söylemekten korkmadan çalışıyoruz. Hukuku anlatmak bizim görevimiz, bu görevi yorulmadan sürdürmeye kararlıyız” dedi.
Ziyareti gerçekleştiren CHP heyetinde Parti Meclisi üyesi Seniye Nazik Işık’ da yer alırken, Baro başkanı Pekdaş, konuklarını Baro yönetim kurulu başkan yardımcısı Ercan Demir ile birlikte ağırladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.