Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de istifa şoku

AK Parti'de istifa şoku

AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur istifa etti.

  • Ege Postası
  • 26.02.2013 - 18:37
MANİSA - Ak Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini bir yıldır yürüten Şule Uygur, kendi isteği ve özel sebeplerinden dolayı istifa etti.

AK Parti Manisa İl Kadın Başkanlığı görevini bir yıl önce Müzeyyen Yoğurtçu'dan devralan Şule Uygur, şok bir kararla görevinden istifa etti. Ocak ayı içinde de kadın kolları yönetim kurulu ile Ankara'ya giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Milletvekilleri ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ile görüşen Uygur, kente döndüğünde, “AK Partili kadınlar seçim startı verdi. Yolumuza bakıyoruz. Gece gündüz demeden seçimlere kadar çalışacağız” açıklamasını yapmıştı.
Şule Uygur, DHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, istifasını İl Başkanı Murat Baybatur'a verdiğini belirtti. Uygur, “Kimseye kırgınlığım yok. Şirketimdeki işlerimin yoğunluğu, eşimin üzerindeki yükü almak adına istifa mekanizmasını çalıştırdım. İstifamı verir vermez Ankara'ya gittim. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığına da istifamı sundum” dedi. Uygur kararından geri adım atmayacağını dile getirerek, “Partime karşı herhangi kırgınlığım ve burukluğum yok. Kararımdan geri adım atmayı düşünmüyorum. Seçimler sürecinde partinin bir neferi gibi çalışmaya devam edeceğim” dedi.

KENDİSİNDEN YARARLANACAĞIZ
AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur da, istifa ile yazılı açıklama yaptı. Uygur'un il kadın kolları başkanlığı görevinden işlerinin yoğunluğu sebebiyle istifa ettiğini belirten Baybatur, “Şule Uygur gerek yeni kurduğu iş kolu gerekse işlerinin yoğunluğu bakımından partimizin Kadın Kolları Başkanlığı'ndan affını istemiştir. Kendisi, partimizin farklı kademelerinde yine görev alacak ve gerekli katkıyı sağlayacaktır. Kendisinden her zaman yararlanacağız. Bundan sonraki gerek iş hayatında gerekse siyasi hayatında başarılarının devamını dileriz. Şu an için AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'na gelecek isimle ilgili görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. En yakın zamanda Manisalı hemşehrilerimiz ve parti teşkilatlarımızı bilgilendireceğiz” dedi.

PARTİ KULİSLERİ HAREKETLİ
AK Parti Manisa İl Kadın Kolları'nın 11 Mart 2012 tarihinde yapılan 3. Olağan Kongresi’nde seçime tek listeyle giren ve 450 delegenin tamamının oyunu alarak başkan seçilen Şule Uygur''un istifasının perde arkasında ise bazı isteklerinin kabul edilmeyişinin yattığı iddia edildi. Uygur'un görevinden istifasıyla birlikte parti içinde de huzursuzluğa neden olduğu öne sürülürken, il kadın kolları başkanlığına adaylar arasında Şule Tunalı, Asiye Zurnacı veya Nurten Onultmak'ın isimleri geçiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.