Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da kongre sonrası ilk artçı deprem: Kadın Kolları istifa etti

CHP Karşıyaka'da kongre sonrası ilk artçı deprem: Kadın Kolları istifa etti

CHP Karşıyaka'da eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın tutuklanmasının ardından gerçekleşen olağanüstü ilçe kongresinde başkanlığa İl Başkanı Ali Engin’in desteklediği Ali Karaege’nin seçilmesi sonrası ilk artçı deprem yaşandı.Partinin Karşıyaka’da bir çok başarılı çalışmasında aktif rol oynayan İlçe Kadın Kolları'nda başkan ve yönetim istifa kararı aldı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema İzgür oy birliğiyle aldıkları kararı ilçe binasında kadın üyelerle paylaştı. İzgür’ün yaptığı duygusal konuşmada bazı kadın üyeler göz yaşlarını tutamadı. İstifa etme gerekçeleri ile ilgili olarak İzgür, "İlçemizden bizim beklentimiz belki de çok fazlaydı. Tabii ki bir kopukluk var aramızda. O olmazsa başarı olmuyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.02.2013 - 15:27
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın tutuklanıp cezaevine girmesi, ardından yaşanan olağanüstü kongre süreci ve Kayyum Heyeti’nin başındaki Dr. Ali Karaege’nin ilçe başkanı seçilmesiyle yeni bir döneme giren CHP Karşıyaka’da flaş bir gelişme yaşandı. Partinin Karşıyaka’da bir çok başarılı çalışmasında aktif rol oynayan İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema İzgür ve yönetimi istifa etme kararı aldı.Geçtiğimiz Mart ayında göreve atamayla gelen Haziran ayında ise başkanlığa kongreyle seçilen İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema İzgür istifa kararını oy birliğiyle aldıklarını belirtirken kararın gerekçesinin yeni İlçe Başkanı Karaege ve yeni ilçe yönetimiyle kadın kollarının yaşadığı uyumsuzluk olduğunu söyledi.

UTKU ONAYLADI


Dün akşam saatlerinde İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’yla bir araya gelen Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Sema İzgür aldıkları kararı Utku’ya bildirdi.Utku’nun da onayını alan İzgür ve yönetim kurulu istifa kararını bugün partili kadın üyelerle paylaştı. Toplantıda Kadın Kolları adına konuşan Başkan Sema İzgür, istifa gerekçesini yönetimle anlaşamadıkları ve çalışma sistemlerinin yönetim tarafından desteklenmemesi olarak gösterdi.



"ÇALIŞMA SİSTEMİMİZ FARKLI"

İzgür, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Biz yönetim olarak bir karar aldık. Hepiniz ile sokaklarda birlikte çalıştık evlere birlikte girdik. Çok keyifli zamanlarımız geçti. Kardeş abla gibi olduk. Güzel bir grup olduk. Birbirimizden kopmadık her halukarda çalışma azmi ile partimizi başarıya ulaştırmak için birlikte çalıştık. Bunu bilmeye hakkınız var. İleride de beraber olacağımızı bilin. Bilmeye hakkınız olduğunu düşünüyoruz. Biz kongre öncesi ve sonrasında konumumuzu muhafaza etmek isteği ile seçilmiş bir yönetim olarak etkinliklerimize, çalışmalarımıza devam etmeye uğraştık. Fakat son durumda bunun mümkün olmadığını gördük. Çalışma sistemimiz farklı. Ana kademe yönetim kurulumuz bizim Tempomuza yetişemedi. Bizim burada bir düzenimiz vardı şimdi bunun dışında yaklaşımlarla karşı karşıya kaldık. Buna karşı durmaya çalıştık ama böyle bir şeyin imkanı yok. Bu nedenle de çok da geç kalmadan ayrılma kararı aldık. Oy birliği ile karar verdik. Bu mevkiden ayrılıyoruz, yetkilerimizi burada bırakıyoruz ama çalışmalarımız sürecek. Seçim süreçlerinde de çalışacağız. Kenara çekilmiyoruz. Yine çalışacağız. Karşıyaka için. Görevimizi burada bıraktıktan sonra da işlerimiz bitmiyor. CHP için yine sahalarda olacağız. Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.



AKP'YE FARK ATAN BİR EKİBİN PARÇASIYIZ

08.06.2012 tarihinde aldığımız destek ile beraber yapılan kongrede galip çıktık ve göreve geldik. Geldiğimiz süreden bu yana kadın kolları çalışmalarımızı fedakarca yürüttük. Bizler Haziran 2012 genel seçimlerinde AKP'ye karşı 2. bölgede kazanılan 197 bin fark oyun 93 binlik kısmına imza atan bir ekibin parçası olarak ana kademe ve gençlik kollarımız ile sevgi ve saygı ile pekiştirilmiş bir aile bütünlüğü ile, sayısız başarılara imza atmış bir ekiple çalıştık. Karşıyaka'nın liderlik konumunu her zaman koruduk. İlçemizi öne çıkaran sayısız etkinliğe imza attık.

CHP'NİN BAŞKENTİ KARŞIYAKA

CHP'nin başkenti Karşıyaka önümüzdeki seçim dönemlerinde çok önemli bir rol üstlenecek. Karşıyaka'nın verdiği mesajlar bütün Türkiye'ye gidecek. Fakat biz anlattığım gibi kongre öncesinde ve sonrasında bu belirleyici rol ile ilgili Kadın Kolları çalışmalarını destekleyici, rahatlatıcı önünü açıcı engelleri kaldıran bir yaklaşımla ve bir tutumla karşılaşamadık. Biz oy birliği ile bu görevi bırakma kararı aldık çünkü Karşıyaka'nın başarılı olmasını istiyoruz.

RAKİP GİBİ ÇALIŞMAYACAĞIZ, KARŞIYAKA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

İlçemizden bizim beklentimiz belki de çok fazlaydı. Tabii ki bir kopukluk var aramızda. O olmazsa başarı olmuyor. İlçe başkanımızın da bir art niyeti olduğuna inanmıyorum. İstifa ederken ve kararı alırken yüz yüze çok fazla bir şey konuşmaya gerek kalmadı. Konuyu açtığımızda da düzeleceğine dair bir umudumuz olmadı. Dışarıdan çalışmayı daha uygun gördük. Rakip gibi çalışmayacağız. Karşıyaka'nın başarısı için çalışacağız. Yerel seçimler için Karşıyaka'nın adayını destekleyeceğiz. İlçeyle bir ayrılığımız olmayacak. Yıpratıcı bir süreç olduğu için parti içi çekişmeden uzak durmayı tercih ediyoruz”

SIRADA GENÇLİK KOLLARI VAR

Bu arada benzer sıkıntıların CHP Karşıyaka Gençlik Kolları'nda da yaşandığı öğrenildi. Karaege’nin göreve geldiği günden itibaren eskiye göre aktifliğini yitiren gençlik kollarının, ilçe yönetimi ve Başkan Karaege’yle koordinasyon sıkıntısı yaşadığı ve bu yüzden istifa edecekleri öğrenildi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen’in önümüzdeki 2-3 gün içinde gerçekleştireceği toplantıların ardından istifa dilekçesini İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan’a sunacağı öğrenildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.