Dolar 34,1254
%-0.03
Euro 38,1316
%0.57
Altın 2.895,230
%0.34
Bist-100 10.056,00
%1.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İletişim çağında artık 'Vatandaş Başkan' olsun'

'İletişim çağında artık 'Vatandaş Başkan' olsun'

Belediyelerin icraatları tartışıla dursun, yerel yönetimlerin vatandaş merkezli hizmet yapması gerektiğini anlatan ‘Vatandaş Başkan’ isimli kitap çıktı. Kitabın yazarı ise 25 yıldır kamuda görev yapan, Bursa Osmangazi Belediyesi eski...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 11:05
Belediyelerin icraatları tartışıla dursun, yerel yönetimlerin vatandaş merkezli hizmet yapması gerektiğini anlatan ‘Vatandaş Başkan’ isimli kitap çıktı. Kitabın yazarı ise 25 yıldır kamuda görev yapan, Bursa Osmangazi Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar. İletişim çağında yerel yöneticilerin toplumu ilgilendiren icraatlarda muhakkak halka danışması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, “Artık teknoloji sayesinde vatandaşa ulaşmak çok kolay. 'Ben yaptım oldu mantığına' bu çağda yer yok.” dedi.

Kamuda uzun yıllar yöneticilik yapan Kemal Bayraktar, en son Türkiye'nin en büyük ilçesi Bursa Osmangazi Belediyesi'nde belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Kamu yöneticiliğinin ardından yerel yönetim tecrübesi Kemal Bayraktar'ı ülkemizde 'gerçek belediyecilik nasıl yapılmalı'' sorusunun cevabını aramaya yöneltmiş. Belediye yöneticiliği öncesindeki vatandaş Kemal Bayraktar olarak yerel yönetime bakışı bu kitabın içeriğinin belirlenmesinde önemli rol oynamış.

İmza gününde sorularımızı cevaplayan Kemal Bayraktar, Karadenizli olması nedeniyle meselelere aykırı, sorgulayıcı bir bakış açısına sahip olduğunu ifade ederek, "Kamu yönetimleri klasik yönetim anlayışından kurtulmak ve daha başarılı olabilmek için yeni politikalar ve çözümler üretiyor. Ancak belediyelerin yönetim şekli, idari yapısı ve siyasi beklentiler nedeniyle bir çok engelle karşılaşılıyor. Bütün yetkinin başkanda toplandığı, herşeye başkanın karar verdiği bir yönetim anlayışı nedeniyle belediyeler adeta 'küçük krallıklar' şeklinde yönetiliyor. Bu tablo demokratik, katılımcı, şeffaf ve denetlenebilen yeni kamu işletmeciliğine uymuyor. Bu kitap yeni yönetim anlayışı yönünde sistem kurmak, insan odaklı, demokratik ve katılımcı bir yönetim uygulamak isteyen yöneticilere başvuru kitabı olarak hazırlandı." diye konuştu.

'Vatandaş Başkan' isimli kitapla 'Yeni Kamu İşletmeciliği ve Belediyelerde Yönetim'in yeni şeklini anlattığını vurgulayan Bayraktar, "Bu kitap temsili demokrasiden doğrudan demokrasiye geçisi anlatıyor. Bu kitapla kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasını, hizmetlerin zamanında ve doğru yapılmasını, belediye hizmetlerinde vatandaşın görüş ve düşüncelerinin dikkate alınmasını, yani 'vatandaşın başkan' olduğu yönetim şeklini anlatıyor." şeklinde konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.