Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''Kılavuzumuz halkımız''

''Kılavuzumuz halkımız''

CHP Güzelbahçe Belediyesi Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan, Güzelbahçe'de esnaf ziyareti yaparak, vatandaşın sorunlarını dinledi. Halkın görüşlerini kendilerine kılavuz edineceğini belirten Gürkan ''Güzelbahçe halkı tam teşekküllü bir hastane istiyor. İkinci sırada yine işsizlik ve istihdam sorunu var. Üçüncü sırada trafik sorunu, ulaşım sorunu söz konusu... Hem var olan sahil yolunun tıkanması, otobanın ücretli olması, otoparkların olmaması bunlar temel üç sorun olarak karşımıza çıkıyor'' şeklinde konuştu.

  • Ege Postası
  • 14.11.2013 - 13:11

İZMİR - Güzelbahçe'nin  sorunları için yola çıktığını belirten CHP Aday Adayı Mustafa Gürkan  ''Masa başında oturup yazıp çizmektense esnafları ziyaret etmek bizin için en önemli kılavuzdur diye düşünüyorum. Güzelbahçe esnafını gezmeye çalışıyoruz. Balıkçıların sorunlarını dinledik. Önümüzdeki yerel seçim yol haritasını küçük ve orta ölçekli esnafın görüşlerini dikkate alarak belirleyeceğiz. Güzelbahçe'de kadınları, gençleri, öğrencileri, tarımla ilgili olan insanları turizmle uğraşan insanları dinleyeceğiz ona göre Güzelbahçe kentinin insan oğluna takışır bir kent olması için gerekli altyapı yatırımlarının gerekli sosyal ve kültüler düzenlemelerin yapılması için kendimize insanların halkın görüşlerini kılavuz edineceğiz'' şeklinde konuştu.


Güzelbahçe ilçesinde daha önce anket çalışması yaptırdığını belirten Gürkan

Güzelbahçe'nin birinci temel sorunu sağlık tesisi olmamasından kaynaklandığını söyledi. Gürkan şunları söyledi:  "İnsanlar Güzelbahçe'ye tam teşekküllü bir hastane istiyorlar. İkinci sırada yine işsizlik ve istihdam sorunu var. Üçüncü sırada  trafik sorunu, ulaşım sorunu söz konusu. Hem var olan sahil yolunun tıkanması, otobanın ücretli olması, otoparkların olmaması bunlar temel üç sorun olarak karşımıza çıkıyor."


Balıkçıların sorunlarını dinleyen Gürkan, iktidarın mutlaka balık ve balıkçılık üzerine daha teşvik edici politikalar olması gerektiğini söyledi.

Dünyanın en pahalı mazotunu satan bir ülkede üretimin çok ileri gidemeyeceğine değinen Gürkan "Onlara tabi kısmi teşvik uygulanıyor ama uygulanmış hali bile Yunanlı balıkçıların kullanmış olduğu mazotun iki buçuk katı civarında böyle bir haksız rekabetle bizim ülkemizdeki balıkçılığın bir yere gitmesi zaten mümkün değildir. Onun dışında tabi burada altyapı hizmetlerinin kurulması ve tamir atölyelerinin kurulması gerekir.  Burada bir balıkçı barınağı yapılıyor küçük ve orta ölçekli balıkçıları güçlendirmek onlara yeni yaşam alanı sağlamak için yapıldığı söyleniyordu. Şimdi bunu bir balık haline döndüğü söyleniyor. Bizim burada zaten kendi öz kaynaklarımızla yakaladığımız balığı sabahları satabileceğimiz, pazarlayabileceğimiz bir kantomuz var ama bütün İzmir'in  balıkçı halinin buraya getirilmesi demek  Körfez'e kanlı balık sularının dökülmesi ve yırtıcı balıkların Güzelbahçe Körfezi'ne akın etmesi demek.tir.  Bu turizmi hem de küçük balıkçıları baltalayacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle  Güzelbahçe balık haline hayır diyorum'' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.