Dolar 34,2321
%-0.03
Euro 37,5807
%-0.15
Altın 2.883,050
%-0.13
Bist-100 8.948,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Nasıl okul açayım, yarın ‘kapatıyoruz’ derlerse ne yapacağız''

"Nasıl okul açayım, yarın ‘kapatıyoruz’ derlerse ne yapacağız'"

Osmaniye Birey Dershanesi Kurucusu Muzaffer Taş, dershanelerin kapatılacağı söylentisi üzerine 2011 yılında okul kurmak için girişimde bulunduğunu, ancak 2 yıl boyunca başından geçenlerin tam bir çileye döndüğünü anlattı. Bürokraside...

  • Ege Postası
  • 30.11.2013 - 11:45
Osmaniye Birey Dershanesi Kurucusu Muzaffer Taş, dershanelerin kapatılacağı söylentisi üzerine 2011 yılında okul kurmak için girişimde bulunduğunu, ancak 2 yıl boyunca başından geçenlerin tam bir çileye döndüğünü anlattı. Bürokraside verdiği mücadeleden yorulduğunu, okul açmak için 2 yıl süren evrak tamamlama işini bitirdiğini, ancak yaşadığı finansman sorununu bir türlü aşamadığını kaydeden Taş, "En son akrabam olan (sanatçı) Ferhat Göçer’e ulaştım. Onun kuzeniyim. Aradım, kendisinden okul için yardım istedim, bana dedi ki ‘oğlum ben sana nasıl okul açayım, yarın kapatıyoruz derlerse ne yapacağız'’ dedi." ifadelerini kullandı.

"DEVLETİN 84 BİNE VERDİĞİ ARAZİYİ VATANDAŞ 20 BİNE VERDİ"

Birey Dershanesi Kurucusu Muzaffer Taş, dershanelerin kapatılacağı söylentisi üzerine 2011 yılında okul kurmak için girişimde bulunduğunu aktardı. Taş, iki yıl boyunca yaşadığı trajikomik durumu şöyle anlattı: “Dediler ki teşvik veriliyor. Çok mutlu olduk. Gittim, teşvik belgesi aldım, tam 12 milyon. Sevinçten uçacağım. Mal müdürlüğüne gittim ön izin belgesi almak için, mal müdürlüğü verilen arsa için yıllık kira bedeli 84 bin istedi. Ne zaman başlayacağım diye sordum. İster başla, ister başlama ama kira bedeli olarak başlamadan 84 bini vereceksin, izin belgesiyle sonra başlayacaksın. Bana gösterilen arazinin hemen yanında bulunan normal vatandaş sulu tarlasına 20 bin istiyor. Benim 20 bine alacağım arsayı devlet bana 84 bine sayıyor.”

Sevincinin kursağında kaldığını anlatan Taş, “Daha sonra bankalara gittim. Ben üniversite mezunuyum, ama saf olduğumu o gün anladım. Banka diyor ki ‘kardeş 12 milyon, ama sen önce 10 milyonluk mal varlığı göstermen gerekiyor biz öyle vereceğiz, öyle bedava teşvik yok.’ Buradan da sonuç almayınca bu sefer zenginlerin kapısını çalmaya başladım. İnsanlara dedim ki ‘ben güvenilirim, tanıyorsunuz. Şimdiye kadar yaptığım işlerde güven verdim, ortak olun, destek olun ortak olalım okul açalım' dedim. İşadamı bana ‘kardeş sana destek oluruz, 5 milyon ver ki ben de 5 milyon vereyim’ diyor, o kadar param yok ki.” açıklamasını yaptı.

Çaresiz kaldığını ifade eden Taş, son olarak akrabası olan ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in kapısını çaldığını söyledi. Taş, yaşadığı yorucu serüveni şu şekilde tamamladı: “Ben aynı zamanda sanatçı Ferhat Göçer’in kuzeniyim. Aradım, telefonda saatlerce konuştuk. Ferhat abi bana destek ol okul açayım dedim. Kendisinden okul için yardım istedim. Bana dedi ki ‘oğlum ben sana nasıl okul açayım, yarın kapatıyoruz derlerse ne yapacağız'’ diyerek destek olamayacağını söyledi. Artık devlet ne diyorsa ben ona katlanırım, ama dershanelerin kapatılmasına karşıyım. Ben 10 yıl simit satarak bu noktaya geldim. Aslen Şanlıurfa Bozovalıyım, Osmaniye'de ve Gaziantep’te dershanelerimiz var.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.