Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Osmanlı’da 6 yaşındaki bir öğrencinin ezberinde 200 beyit vardı'

'Osmanlı’da 6 yaşındaki bir öğrencinin ezberinde 200 beyit vardı'

Türk Dili Uzmanı Reşat Yıldırım, dili güzel konuşmanın insanın faziletini gösterdiğini belirterek, "Osmanlı döneminde 6 yaşındaki bir medrese öğrencisinin ezberinde en az 200 beyit vardı." dedi. Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri’nde...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 12:03
Türk Dili Uzmanı Reşat Yıldırım, dili güzel konuşmanın insanın faziletini gösterdiğini belirterek, "Osmanlı döneminde 6 yaşındaki bir medrese öğrencisinin ezberinde en az 200 beyit vardı." dedi.

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri’nde Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 'Dilimiz ve Edebiyatımız' konulu bir konferans veren Türk Dili Uzmanı Reşat Yıldırım, dile sahip çıkmanın, o dili konuşanlar için önemli bir görev olduğu vurguladı.

Kılıçaslan Liseleri Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluşan Reşat Yıldırım, "Dili güzel konuşmak insanın faziletini gösterir, Osmanlı döneminde 6 yaşındaki bir medrese öğrencisinin ezberinde en az 200 beyit vardı. Günümüz eğitiminde ise sürekli ‘ezberden uzak kalalım’ deniliyor. Bu anlayışla çocuklarımızın hem zihni gelişimi hem de ezber birikimi eksik kalıyor." şeklinde konuştu.

Liseli ve üniversiteli gençlerin de şiire zaman ayırması gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Türkçe öğretimi yalnızca bir dilbilgisi öğretimi olarak görülmemeli. Dili ve kültürü oluşturan değerler bütünü olarak görülmelidir. Atalarımızdan bize en güzel şekliyle gelen Türkçemizin estetik değerlerine sahip çıkmalı ve gelecek nesillerimize güzel bir dil bırakmalıyız. Bu bağlamda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmek zorundadır." diye konuştu.

Konferansın ardından, Dil Uzmanı Reşat Yıldırım’a günün anısı olarak Edebiyat Zümre Başkanı Hüseyin Say tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.