Dolar 34,1537
%0.13
Euro 38,0303
%-0.36
Altın 2.913,960
%-0.02
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Samsun'u 5-6 üniversiteli bir şehir olarak hedefliyoruz'

'Samsun'u 5-6 üniversiteli bir şehir olarak hedefliyoruz'

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'u üniversiteler şehri yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Şehrimizin eğitim altyapısı konusunda 40 yıllık arsa sorununu çözdük. Biz Samsun'u 5-6 üniversiteli bir şehir olarak hedefliyoruz."...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 17:04
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'u üniversiteler şehri yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Şehrimizin eğitim altyapısı konusunda 40 yıllık arsa sorununu çözdük. Biz Samsun'u 5-6 üniversiteli bir şehir olarak hedefliyoruz." dedi.

Başkan Osman Genç, AK Parti Samsun Milletvekili A. Çağatay Kılıç ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı yeni hizmet binasındaki makamında ağırladı. Milletvekili Kılıç ve Rektör Akan, yeni hizmet binası ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nın Canik'e hayırlı olması temennisinde bulunarak, böyle büyük bir projeyi hayata geçirdiği için Başkan Genç'i tebrik ettiler.

BÜYÜMEYE CANİK KATKISI

Canik'te yapılan çalışmalar hakkında Kılıç ve Akan'a bilgi veren Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak sadece ilçemizin değil, şehrimizin ve ülkemizin de büyümesine katkıda bulunuyoruz. İlçemizde 9,5 yılda 2,5 milyar liralık yatırım yapılmasını sağladık. Bu yatırımlar elbette sadece Canik'in gelişimi için önemli değil. Bugün üniversitemize, alışveriş ve sağlık merkezlerine bölgeden insanlar geliyor, yararlanıyor. Yani Samsun'a bölgeden insanlar çekiyoruz. Ürettiğimiz modern yaşam alanları sayesinde ilçemizin nüfusu son 9,5 yılda yüzde 52 arttı." diye ifade etti.

EĞİTİM ARSALARI ÜRETİLDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile sürekli işbirliği içerisinde olduklarını belirten Başkan Genç, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda ilçemize, şehrimizin ikinci üniversitesi olan dev bir eğitim yuvası kazandırdık. Yine okullarımıza fiziki ve teknolojik yatırımlar yaptık. Ürettiğimiz arsalar ile sadece ilçemizin değil, şehrimizin 40 yıllık eğitim altyapı sorununu çözdük. Biz Samsun'u 5-6 üniversiteli bir şehir olarak hedefliyoruz. Bunun için de kurulacak özel ve devlet yeni üniversiteler için ilçemizde arsalar ürettik." diye konuştu.

BİLGİYİ YÖNETİYORUZ

Başkan Osman Genç, misafirlerine yeni hizmet binasını da gezdirdi. Binada uygulamaya konulan teknolojik sistem ve yeni birimlerden bahseden Genç, 21. yüzyıla uygun olarak bilgiyi yönettiklerini söyledi. Daha önce Karadeniz'de belediyeler arasında ilk kez entegre oldukları e-devlet ve elektronik postadan sonra Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni de hayata geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Genç, "İlçemizde belediye ile işi olan vatandaşlarımız artık internetin olduğu her yerden işlerini halledebilecek." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.