Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''Türkiye’nin geleceği de belirlenecek”

''Türkiye’nin geleceği de belirlenecek”

MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, “İzmir’de doğan, İzmir’de yaşayan, İzmir’de doyan bir İzmir evladıyım, İzmir çocuğuyum” diyerek İzmir sevdasının siyasi bir argüman olmadığını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 11.01.2014 - 12:02

İZMİR - Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer yaptığı açıklamada bugüne kadar İzmir için hiçbir görevden kaçmadığını vurgulayarak “İzmir bizim için çok kutsal, İzmir bizim için bir sevda. İzmir de hiçbir görevden kaçınmamız söz konusu olmadığı gibi siyaset konusunda da görevden kaçınmayız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz görevler bizi belediyecilik anlamında tecrübe sahibi yaptı; pişirdi. İzmir’in yapısını ve dokusunu da bu görevler neticesinde son derece iyi öğrendik. Hareketimiz, İzmir sevdalılarının yola çıktığı bir harekettir. İzmir’e sevdalı olduğumuzu her zaman söyledik. Bu söylemi siyasi bir argüman olarak düşünmedik. Bu İl Başkanımız Necat Karataş için de böyleydi, benim için de böyleydi. Bizim için hakikaten İzmir bir sevda, Türkiye, devletimiz ve yaşadığımız şehir de bir sevda bu nedenle yola çıkarken bu harekete “sevda hareketi” dedik.

“ARTIK DEVLETLER DEĞİL ŞEHİRLER YARIŞIYOR”

İzmir’de çok büyük sorunların olduğunu söyleyen Taşer, sözlerini şöyle sürüdür; “Altı aydır yürüttüğümüz ekip çalışmasıyla bu sorunların tamamını saptadık. Bugün Dünyaya baktığınız zaman göreceksiniz; artık devletler değil şehirler yarışıyor. Örneğin EXPO için bir yarışa girdik çok istediğimiz halde kaybettik. Ama bu yarışlara girebilmeniz için öncelikle marka kent olmak lazım. Marka kent olmak için de belirli kıstaslar var; ulaşım, sağlık, çevre faktörü var. Yapmış olduğunuz eserlerin dünya çapında tanınır olması lazım. Ancak bakıyorsunuz ulaşım sorunu çözülmemiş, işsizlik sorunu çözülmemiş, Körfez sorunu çözülmemiş, herhangi büyük bir proje üretilmemiş. Belediyecilik işi doğru ekiple yürütülecek bir iştir. Bu işe talip olan bileni bilmeli, bileni bulmalı. Bizim belediyecilik konusunda tecrübeli ve donanımlı bir ekibimiz var, proje üreten beyin takımımızda genç ve dinamik kardeşlerimiz var.

İzmir’de ‘Aman beğenmediğimiz CHP’ye oy verelim de AKP İzmir’de iktidara gelmesin’ psikolojisi var. Peki, emanet oylarla başa geçen CHP İzmir için ne yapt? İyi niyetle, alçak gönüllülükle özveride bulunan İzmirli bu iyi niyetinin karşılığını hizmet olarak alabildi m? Tabi ki alamadı. CHP emanet oylarla aldığı seçimin şımarıklı içinde kendini kahraman gibi görüp benim kimseye ihtiyacım yok tavrı sergiliyor. Türkiye’yi ve İzmir’i çekişen siyaset anlayışından, bu gerginlikten kurtaracak tek parti Milliyetçi Hareket Partisidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde sadece yerel oylama yapılmayacak Türkiye’nin geleceği de belirlenecek çünkü gerginlik üzerine yürütülen siyaset bir yerde yumuşatılmadığı taktirde Türkiye’ye fayda getirmeyecek. Bu nedenle önümüzdeki süreç son derece önemlidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.