Dolar 34,0853
%0.2
Euro 38,0434
%-0.03
Altın 2.835,880
%0.23
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yaşlıları her gün sevgi ve saygıyla hatırlamalıyız'

'Yaşlıları her gün sevgi ve saygıyla hatırlamalıyız'

Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş yaşlıların bir gün değil, her gün sevgi ve saygıyla...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 10:56
Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş yaşlıların bir gün değil, her gün sevgi ve saygıyla hatırlanması gerektiğini söyledi.

Yaşlıların dünle bugün arasında köprü kuran, kültürün ve değerlerin yarınlara taşınmasını sağlayan en değerli varlıklar olduğun belirten İl Müdürü Durulan, “Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Örf, adet ve geleneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz, bizlere ışık tutan ve yol gösteren hayat tecrübeleriyle geleceğimizdir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan en kıymetli hazinemiz olan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan, üretken ve saygın şekilde mutlu olarak yaşamalarını sağlamak öncelikli hedefimizdir.” dedi.

Yaşlılığın hayatın en önemli dönemlerinden birisi olduğunu, Türkiye'de de yaşlı nüfusun giderek arttığını vurgulayan Gönül Durulan, “1998 yılında yaşlı nüfus oranı tüm dünyada yüzde 10'ken 2025 yılında yüzde 15 olacağı öngörülmektedir. 2000 yılında dünyada 600 milyon olan 60 yaş üzeri nüfusun, 2050 yılında 2 milyara ulaşması beklenmektedir. TÜBİTAK’ın desteğiyle Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü tarafından yapılan çalışmada, Türkiye'de ortalama yaşam süresinin en yüksek olduğu yerleşim yerinin 82,4 yıl ile Nazilli ilçesi olduğu tespit edilmiştir." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.