Dolar 34,0853
%0.2
Euro 38,0434
%-0.03
Altın 2.835,880
%0.23
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediye Başkanı Sındır NALAS NEXPO 2013'te evsahibi oldu

Bornova Belediye Başkanı Sındır NALAS NEXPO 2013'te evsahibi oldu

Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) tarafından Avrupa Birliği (AB)’nin en yeni üyesi Hırvatistan’da ikincisi düzenlenen NALAS NEXPO 2013 fuarı, bölge ülkelerinden 230’un üzerinde belediye başkanını buluşturdu. Rijeka...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 10:37
Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) tarafından Avrupa Birliği (AB)’nin en yeni üyesi Hırvatistan’da ikincisi düzenlenen NALAS NEXPO 2013 fuarı, bölge ülkelerinden 230’un üzerinde belediye başkanını buluşturdu. Rijeka ve Opatija şehirlerindeki fuarda, Avrupa Enerji Kentleri Başkan Yardımcısı olarak akşam yemeğine evsahipliği yapan İzmir'in Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Uluslararası fon kaynaklı proje ve ortaklıklarda Bornova Belediyesi olarak yer almak için gerekli altyapıyı oluşturmaya devam ediyoruz.” dedi,

Başkan Sındır, 25-27 Eylül 2013 arasında Hırvatistan’da düzenlenen 2. NALAS NEXPO 2013'e katıldı. Organizasyon, "Hırvatistan’ın AB Üyeliği Sürecinde Yerel İdarelerin Rolü" konulu açılış konferansıyla başladı. Konferansa aralarında belediye başkanı, başkan yardımcısı, kent konseyi başkanları ve yerel idarecilerin de bulunduğu 450 kişi katıldı. Sındır, fuarda düzenlenen “Güneydoğu Avrupa’daki Kentlerin Enerji Geçişinin Desteklenmesi” konulu çalıştayda, Avrupa Enerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcısı olarak açılış konuşmasını yaptı. Enerji verimliliği alanında Bornova Belediyesi tarafından yürütülen ulusal ve uluslararası proje ve çalışmalar hakkında, bölgedeki belediye başkanları ve yerel idarelerin temsilcilerini bilgilendirdi. Enerji Kentleri Ağı Genel Sekreteri Gerard Magnin’in başkanlığını yaptığı oturumda, Sındır’ın yanısıra Bosna Hersek’ten Zenica, Arnavutluk’tan Tiran, Hırvatistan’dan Rijeka ve Makedonya’dan Karposh şehirlerinin belediye başkanları da sunum yaptı. Gelecekte yürütülecek uluslararası fon kaynaklı proje ve ortaklıklarda yer almak için gerekli altyapıyı oluşturmaya devam ettiklerini belirten Sındır, Bornova’nın 420 bin nüfusu, sanayisi, üniversiteleri ve sahip olduğu tarihî mirasıyla sadece enerji verimliliğinde değil, birçok farklı alanda işbirliğine açık olduğunu söyledi.

Başkan Kamil Okyay Sındır, Avrupa Enerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcısı sıfatıyla Balkanlar'dan 15 belediye başkanına yemek vererek evsahipliği yaptı. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne bugüne kadar 51 ülkeden 5 bin 85 şehrin imza attığını belirten Sındır, buralarda 172 milyon kişi yaşadığını kaydetti. Büyük bir insan topluluğunun enerjiyi verimli kullanmak adına harekete geçtiğini söyleyen Sındır, Bornova’nın da bu hareketin içinde yer alarak geleceğini temiz enerjiyle kuracağını vurguladı. Başkan Sındır, rekor seviyedeki fiziki yatırımlar ve 7’den 70’e herkesi kapsayan sosyal ve kültürel hizmetlerin yanında Bornova’nın geleceğini koruyacak enerji alanındaki çalışmaları da hız kesmeden sürdüreceklerini söyledi.

Bornova Belediyesi, üçüncüsü 2015 yılında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlenecek NALAS NEXPO için de şimdiden davet aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.