Dolar 34,0853
%0.2
Euro 38,0434
%-0.03
Altın 2.835,880
%0.23
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kozan'a yapılacak 120 yataklı kız Kur'an kursunun temeli atıldı

Kozan'a yapılacak 120 yataklı kız Kur'an kursunun temeli atıldı

Adana’nın Kozan ilçesine yaptırılacak 120 yataklı kız Kur'an kursunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Varsaklar Mahallesi Sırkıntı Caddesi üzerinde hayırsever vatandaş merhum Münevver Yalçıntaş tarafından bağışlanan 2 bin 500...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 10:35
Adana’nın Kozan ilçesine yaptırılacak 120 yataklı kız Kur'an kursunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Varsaklar Mahallesi Sırkıntı Caddesi üzerinde hayırsever vatandaş merhum Münevver Yalçıntaş tarafından bağışlanan 2 bin 500 metrekare arsa üzerine 700 metre kare kapalı alan olarak yapımına başlanan Kur'an kursu binası için temel atma töreni düzenlendi. Türkiye Diyanet Vakfı Kozan Şubesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Kozan İlçe Müftülüğü öncülüğünde yapımına başlanan kursta, 120 kız öğrenci eğitim görecek.

Törene katılan Adana Vaizi ve eski Kozan Müftü Vekili İbrahim Öztürk; “Bu temel yiğitleri, kahramanları ve büyük insanları yetiştirecek annelerin okuyacağı bir Kur’an kursunun temeli. Dolayısıyla çok önemsiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile en kısa zamanda bu kursumuzun yapımı tamamlanacaktır.” dedi.

Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu da mübarek tesis ve camilerin yapımına yardımcı olan hayırseverlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İnanıyorum ki en kısa sürede bu kursumuz açılışı gerçekleşecek. Senenin bereketi baharından belli olur. Kursumuzun başlangıcı bahar gibi neticesinden belli olacağına inanıyorum. Şuana kadar 110 Kuran kursumuz vardı bu sene 170’e çıkacak. Allah daha da güzel işlerde başarılı olmamızı nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan da eğitim ve sağlık kurumlarının yapımına her zaman büyük destek verdiklerini belirtti. Kursun yapılmasına katkıda bulunanlara teşekkür eden Başkan Özgan, “İnsan yetiştiren kurumlar her şeyden önemli. Gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu temel hayırlara vesile olacaktır inşallah.” şeklinde konuştu.

Dini bilgileri doğru kaynaktan öğrenmenin önemine değinen Kozan Kaymakamı Avni Oral ise şunları söyledi: “Bu hayırlı ve güzel hizmetle birlikte 120 öğrencimiz din eğitimini en doğru şekilde almış olacak. İnsanımız için en önemli hizmet konularının başında dinini, diyanetini Allah kelamı olan Kur’an’ı en doğru şekilde öğretmek, anlamak ve o anladığını doğru şekilde öğretmek çok önemlidir. O kadar önemli ki bu konuda eksikliğimiz ve aksaklığımız maalesef yüce dinimizle yan yana gelmeyecek terör belası gibi dinimizin böyle tanıtılmasına vesile oluyor. Dolayısıyla burada doğru şekilde bilgilenmiş olarak yetişecek öğrencilerimiz bunu doğru şekilde anlatacak ve hakkıyla bu hizmeti yerine getirecekler.”

Konuşmaların ardından Kur'an kursunun temeli, Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz’ın yaptığı dua eşliğinde atıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.