Dolar 34,0895
%0.22
Euro 38,1027
%0.12
Altın 2.842,390
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Geleceğin liderleri Gediz Üniversitesi'nde buluştu

Geleceğin liderleri Gediz Üniversitesi'nde buluştu

Fransa’daki Uluslararası Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIFE), geleceğin liderlerini bir defa daha İzmir'deki Gediz Üniversitesi’nde buluşturdu. İlki geçen yıl yapılan düşünce kampının ikincisi düzenlendi. Kampa Almanya, Azerbaycan, Çek...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 10:25
Fransa’daki Uluslararası Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIFE), geleceğin liderlerini bir defa daha İzmir'deki Gediz Üniversitesi’nde buluşturdu. İlki geçen yıl yapılan düşünce kampının ikincisi düzenlendi. Kampa Almanya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Romanya, Ukrayna ve Türkiye’den, siyasete ve diplomasiye meraklı üniversite öğrencileri katıldı. Onlara Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademisyenlerinin yanısıra Avrupa çevre politikaları uzmanı Dr. Laurent Baechler, uluslararası enerji uzmanı Isabelle Bocquillon ve Ege Üniversitesi Akdeniz Çalışmaları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Panagiota Manoli de eşlik etti.

Kampta “Akdeniz, Hazar Denizi ve Karadeniz Bölgesi Jeopolitik İlişkileri” konusu masaya yatırıldı. Yedi ülkenin gençlerinden savaşın, kan ve gözyaşının eksik olmadığı Ortadoğu’yu da kapsayan bu hassas coğrafyaya ilişkin stratejiler geliştirmesi istendi. Üniversiteliler, petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarına sahip olan bölge üzerine bir hafta kafa yordu. Fikirler karşılaştırıldı, Akdeniz, Hazar Denizi ve Karadeniz’in dünya için taşıdığı önem ele alındı. Gençler, tespitleri ve dile getirdikleri görüşleriyle usta siyasetçileri aratmadı, gelecek vaat etti. İzmir’in tarihî ve turistik yerlerinin de gezildiği kamp, sertifika töreniyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.