Dolar 34,0895
%0.22
Euro 38,1027
%0.12
Altın 2.842,390
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale'de kadın sema ekibi kuruldu

Çanakkale'de kadın sema ekibi kuruldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu, tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan kadın sema ekibi kurdu. Bir süre eğitim alan ekip, ilk gösterisini ÇOMÜ Kültürevi'nde yaptı. Öğrenciler ve halkın yoğun ilgi gösterdiği...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 10:30
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu, tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan kadın sema ekibi kurdu. Bir süre eğitim alan ekip, ilk gösterisini ÇOMÜ Kültürevi'nde yaptı. Öğrenciler ve halkın yoğun ilgi gösterdiği ekip, sadece kadınların seyredebileceği şekilde her pazar saat 18.00'de aynı yerde programlarına devam edecek. Gösterilerden önce öğrenciler tarafından kısa sunumlarla katılanların toplumsal bilgilerinin arttırılması sağlanacak. Yusuf Has Hacip' in "Kutadgu Bilig" adlı eserinden öğütlerin okunması ve sema törenleriyle başlayan etkinliklerin yıl boyu sürmesi hedefleniyor.

Topluluğun akademik danışmanı Öğr. Gör. Halit Kuşku, Hz. Mevlana öğretisinde kadınların, toplumun ve ailenin merkezini oluşturduğunu söyledi. Kuşku, "Onların sosyal, kültürel, ahlaki ve manevi eğitimlerine destek veriyoruz. Yarınların sağlıklı nesilleri için çalışıyoruz. Bizler kendilerine inandık, onlar da inancımızı boşa çıkarmadılar. Bir ilki gerçekleştirdiler. Umuyorum ki bu çalışma, ülkemiz ve dünya üniversitelerine güzel bir örnek olacak. Diktiğimiz fidanlar, ebediyeti kucaklayacaktır. Halkımızın ve öğrencilerimizin yoğun ilgisine teşekkür ediyoruz. Hz. Mevlana öğretisi ve kültürünü öğrenmeye herkesi davet ediyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.