Dolar 34,1659
%0.17
Euro 38,0787
%-0.23
Altın 2.924,040
%0.32
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
12 Eylül davası esas hakkında mütalaanın hazırlanması için 25 Ekim’e ertelendi

12 Eylül davası esas hakkında mütalaanın hazırlanması için 25 Ekim’e ertelendi

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 16. duruşması sona erdi. Mahkeme savcının...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 12:39
12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 16. duruşması sona erdi. Mahkeme savcının esas hakkında mütalaasını vermesi için duruşmayı 25 Ekim’e erteledi.

    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya müşteki avukatların söz alması ile başlandı. Mısır’da yaşanan darbeye değinen avukat Öztürk Türkdoğan, “Darbe geleneği bölgemizde devam ediyor. Davayı uzattıkça dava hakkında şüpheler artacaktık. Bölgemizde örnek olacak bir karar olacaktır. İktidara gelene karşı müdahalede halkın çoğu sokağa döküldü. Bunlara dur demek gerekiyor. Yargılama çok önemli bir noktaya gelmiştir. Bölgemizde bundan sonra darbe yapmak isteyenlere de caydırıcılık arz edebilsin.” dedi.

    Meclis’in davaya sahip çıkmadığını savunan avukat Arif Ali Cangın ise “28 Şubat davasının da açılmasını sağladı ama davalar başladıktan sonra sahip çıkmıyor. Bazı belgeler üzerindeki gizli ibaresi bir türlü kaldırılmadı. Bu davadan çıkacak sonuca göre diğer dava sonuçları de şekillenecek. Bu dava daha fazla uzarsa itibarsızlaştırma ve bu davadan bir şey çıkmaz düşüncesi artacaktır. Bu dava siyasi bir davadır.” ifadelerini kullandı.

    Dava savcısı Selçuk Kocaman tevsi tahkikat taleplerinin reddedilmesini ve davanın geldiği aşamada iddianamenin incelenmesi için davanın kısa bir süre ertelenmesini istedi.

    Duruşmaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti verdiği kararda varsa tevsi tahkikat yapılmasını yoksa savcının esas hakkında mütalaasını hazırlaması için duruşmayı 25 Ekim’ erteledi. Mahkeme heyeti MİT’e yazılacak müzakere ile 12 Eylül’e giden süreçte hazırlanan Bayrak Harekat Direktifi'nde , ‘Sivil İşler Koordinasyon Grubu’ şeklinde bir grubun görev aldığının belirtildiğini ve bu belgede görev alan sivil unsurlar hakkında bilgi ve belgelerin gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti ayrıca Bayrak Harekat Planı’ndaki ‘Sivil İşler Koordinasyon Grubu’ tespitini ve haklarında soruşturma açılması için başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.