Dolar 34,1581
%0.14
Euro 38,0417
%-0.33
Altın 2.921,380
%0.23
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İçişleri Bakanı Güler: Organize suça karışan taraftar grupları var

İçişleri Bakanı Güler: Organize suça karışan taraftar grupları var

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bu sabah İstanbul’da yapılan operasyonun Aralık 2012 tarihinde başlatılan bir projeli operasyon olduğunu kaydetti. Bakan Güler, bazı taraftar grupların organize suç faaliyetlerine karıştıklarını ifade etti....

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 12:37
İçişleri Bakanı Muammer Güler, bu sabah İstanbul’da yapılan operasyonun Aralık 2012 tarihinde başlatılan bir projeli operasyon olduğunu kaydetti. Bakan Güler, bazı taraftar grupların organize suç faaliyetlerine karıştıklarını ifade etti.

    Polis Akademisi’nin eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, tören öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İstanbul'da Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik başlattığı operasyonun 6222 sayılı kanun kapsamında gerçekleştirildiğini kaydeden Güler, 96 hedefe yapılan baskınlarda şu ana kadar 69 kişinin göz altına alındığını ifade etti. Yöneticilere baskı yapmak, yağmacılık ve zorla bilet temin etmek gibi organize suçların tespit edildiğini kaydeden Güler, ‘‘Burada organize bir suç faaliyeti olarak 6222’nin yasakladığı eylemlere yönelik bir operasyon olmakla beraber işin içinde bir organize boyut olması, şiddet kullanılması ve bir örgütle bu işi yürütmeye yönelik bir operasyondur.’’ şeklinde konuştu.

    Sabah saatlerinde başta Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar olmak üzere 16 ilçede 3 büyük futbol kulübün taraftarlarına yönelik bir dizi operasyon başlatılmıştı. İçişler Bakanı Muammer Güler ayrıca olaylı Galatasaray-Beşiktaş derbisinden sonra başlatılan operasyon neticesinde sahaya giren 502 kişinin kimlik tespitlerinin yapıldığını ve gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

    Bingöl Cezaevi’nden firar eden 17 PKK’lının ardından son firarinin yakalanması için çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Güler, polisevine saldırı ve firar olaylarından sonra güvenlik güçlerin birlikte hareket ederek failleri kısa sürede yakalamalarının takdire şayan olduğunu söyledi.

    Statlarda özel güvenlik birimleri hakkındaki soru üzerine ‘‘Maalesef yetersiz kaldıklarını gördük.’’ değerlendirmesinde bulunan Bakan Güler, koruma memurluğu statüsünde bir düzenleme yapacaklarını ve bu birimin statlarda görevlendirilebileceğini anlattı. Güler, olay çıkması riski yüksek derbi maçlarında o zamana kadar polis birimlerinin statlarda görev almasını düşündüklerini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.