Dolar 34,1581
%0.14
Euro 38,0417
%-0.33
Altın 2.921,380
%0.23
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
28 Şubat mağduru Petek: Tarihi dava için salon da heyet de hazır edilmemiş

28 Şubat mağduru Petek: Tarihi dava için salon da heyet de hazır edilmemiş

28 Şubat davasında müşteki olarak ifadeye çağrılan eski Yozgat Başsavcısı Reşat Petek, çok sayıda müşteki çağrılmasına rağmen mahkeme heyetinin ve salonunun hazır olmadığını söyledi. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 12:36
28 Şubat davasında müşteki olarak ifadeye çağrılan eski Yozgat Başsavcısı Reşat Petek, çok sayıda müşteki çağrılmasına rağmen mahkeme heyetinin ve salonunun hazır olmadığını söyledi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müşteki sıfatıyla talimatla ifadesi istenenlerden eski Yozgat Başsavcısı Reşat Petek de İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Çok sayıda mağdur müştekinin ifadeye çağrıldığını hatırlatan Petek, ancak mahkeme heyetinin henüz teşekkül etmediğini söyledi. Mahkeme Başkanı'nın raporlu olduğunu belirten Petek, “Kimlik tespiti yapılıyor ama heyet olarak ifadeyi alacaklar öyle açıklandı. Fakat duruşma salonu dijital kayıt yapılan bir salon değil. Adliyede özel bir salon var, konuşmalar kayda alınabiliyor. O salona geçilmesini talep ettik. Sanıyorum mahkeme bu konuda bir karar verecek. O salon tahsis edilirse müşteki olarak gelenlerin çok anlatacakları var. Herkesin bir mağduriyet hikayesi var, elinde sunacağı belgesi var. Bunların hepsinin kayda geçmesi için dijital kayıt sistemin olması lazım. Sanıyorum öncelikle bu eksik. Bir de böyle tarihi bir davada saat 9.30 için müştekiler ifadeye çağrılıyor ama saat 11.00’de mahkeme heyeti henüz teşekkül etmiyor. İnsanlar bekliyor.” dedi.

28 Şubat mağduru olduğunu hatırlatan Petek, “28 Şubat’ın hukuksuzluklarının yaşandığı dönemde Yozgat Cumhuriyet Başsavcısıydım. Hem tanık olduğum hukuksuzluklar, zorbalıklar var hem de bizzat kendi şahsıma yapılanlar var. Bunlardan dolmayı 28 Şubat’ın mağduruyum, müştekiyim. Yaşadıklarımızın bu tarihi davada kayda geçirilmesi için, somut olarak hangi hukuksuzluklar yapıldı bunları savcılık aşamasında kısmen anlattık. Şu anda dava açıldı, bu davada detaylarıyla anlatmak istiyoruz. Ben şahsım adına HSYK’nın yapmış olduğu tamamen vesayet altındaki uyulamalar, Adalet Bakanlığı’nın ‘sen haklısın ama’ diyerek hukuku uygulayamadıklarının örneklerini, bazı soruşturmalarda nasıl bize baskı yapıldığını bunları somut olarak yaşadık, bunları dile getireceğiz. Eğer anlatma imkanı bulursak duruşmada.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.