Dolar 34,2761
%0.32
Euro 37,4926
%-0.08
Altın 2.914,920
%0.89
Bist-100 9.053,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
14 Mayıs ‘Demokrasi ve Adnan Menderes’i Anma Günü’ olsun talebi

14 Mayıs ‘Demokrasi ve Adnan Menderes’i Anma Günü’ olsun talebi

Adnan Menderes Demokrasi Platformu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, 1950 yılından bu yana milletin kutladığı 14 Mayıs’ın ‘Demokrasi ve Adnan Menderes’i Anma Günü’ ilan edilmesini talep etti.Platform Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, konuyla...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 14:08
Adnan Menderes Demokrasi Platformu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, 1950 yılından bu yana milletin kutladığı 14 Mayıs’ın ‘Demokrasi ve Adnan Menderes’i Anma Günü’ ilan edilmesini talep etti.

Platform Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Aziz milletimiz milli mutabakatın, gönüllü beraberliğin tek zemini; hiç kimsenin hiç kimseye hiçbir sebeple üstünlük taslayamadığı idare olan demokrasi ve onunla birlikte var olan refah kavramlarıyla 14 Mayıs 1950'de tanışmıştır. Bu tarih, insan olmaktan kaynaklanan zatına bağlı; dokunulmaz, vazgeçilmez bir niteliğe sahip temel hak ve hürriyetleri olduğunun yaşanmış en muhteşem halk hareketinin siyasi zemini ve adıdır. Ensesinde boza pişiren elitist, jakoben zihniyete karşı iradesini ortaya koyarak yaptığı bir ‘Ak Devrim’dir. Demokrasimizin doğum günüdür. Öncesi zifiri karanlık, sonrası nurlu yarınlardır." dedi.

Bayındır, sözlerine şöyle devam etti: “1946'dan sonra Demokratlar, dışarıya karşı göstermelik bir demokrasi peşindeki İsmet Paşa'ya ‘Biz demokrasicilik oynayamayız’ dediler. Oyların açıktan attırılıp, gizlice sayılmasından vazgeçildiği 1950'de ise milletin zoru İsmet Paşa'nın oyununu ebediyen bozdu. Böylece herkes tarihin şaşmaz kantarında ağırlığını öğrendi. Sonrası büyük Türkiye, müreffeh Türkiye için günde 3- 4 saat uykuyla en uzun 10 yıla sıçrayan rakamlarla sığdırılan 100 yıllık hizmet dönemidir. Çarıktan medeniyete geçiş dönemidir. Milletin insan olduğunu anladığı dönemdir. Hürriyetlerine, ezanına kavuştuğu dönemdir. Milletin devletiyle barıştırıldığı dönemdir."

“ASLINDA YAĞLI İLMEK; MİLLETİN BOYNUNA GEÇİRİLDİ”

Bayındır, şehit Başvekil Adnan Menderes'in 17 Eylül 1960'ta boynuna geçirilen yağlı ilmeğin aslında millete, onun iradesine, milli, manevi değerlerine, geleceğiyle ilgili ümitlerine, birlik, beraberliğine ve demokrasiye geçirildiğini dile getirdi. Menderes'i demokrasi kahramanı olarak yazan tarihin, İsmet Paşa'yı ise milletin iradesini tanklara çiğneten, demokrasiyi ortadan kaldıran adam olarak kaydettiğini belirtti. Bayındır, “Menderes'in açtığı kutlu çığır, her türlü zorlamalara, baskılara rağmen milletimizin kafasından, gönlünden sökülüp atılamamıştır. Menderes'in ulu çınar'ı yine, yeni ve yeniden verdiği sürgünlerle azametini koruyagelmiştir. Her dönemde, kim; ‘Biz o kökten geliyoruz’ demişse bu aziz millet onlara güç kuvvet vermeye devam etmiştir. Milletimiz kendisinin bir eksiği ve özrü olmadığı gibi demokrasisinin de eksiksiz ve özürsüz olması gerektiğini 1946 ruhuyla bir şafaktan bir şafağa haykırmaya devam etmektedir.” açıklamasını yaptı.

Ahmet Şerif Bayındır, Türkiye’nin ara rejimlerle dar parantezlere alınmaması için; demokrasinin, sevginin, barışın, inancın, birlik ve beraberliğin bayrağını daha yükseklere kaldırılabilmesi için; 14 Mayıs'ların resmen ‘Demokrasi ve Adnan Menderes'i Anma Günü' olarak kutlanması ve yeni nesillere güleç yüzlü başvekil Adnan Menderes sevgisinin aşılanmasının gereğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.