Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
19 ülkenin çocukları KOMEK'te ebru öğrendi

19 ülkenin çocukları KOMEK'te ebru öğrendi

Dünyanın 19 farklı ülkesinden gelen öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (KOMEK) hem ebru öğrendi hem de farklı kültürlerde yetişen arkadaşlarıyla dostluk ilişkileri kurdu. KOMEK, dünyanın farklı ülkelerinden...

  • Ege Postası
  • 18.08.2013 - 14:13
Dünyanın 19 farklı ülkesinden gelen öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (KOMEK) hem ebru öğrendi hem de farklı kültürlerde yetişen arkadaşlarıyla dostluk ilişkileri kurdu.

KOMEK, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencileri ağırladı. Başbakanlık desteği ile Yunus Emre Vakfı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan organizasyonla 19 ülkeden 26 öğrenci, bir hafta süreyle KOMEK’te ebru kursu aldı.

Usta öğreticiler eşliğinde ebru yapan öğrenciler, Konya’da bulunmaktan ve ebru öğrenmekten çok mutlu olduklarını belirterek, Hazreti Mevlana’nın şehri Konya’daki huzur ve misafirperverliğin kendilerini etkilediğini dile getirdi. Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören ve Türkçe öğrenmek için gelen öğrencilerden oluşan grup, ülkelerine dönünce de ebru yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve tanıtılması açısından önem taşıyan organizasyona katılarak ebru öğrenen öğrencilere, Konya Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında teşekkür belgeleri verildi. Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ile birlikte öğrencilere teşekkür belgelerini takdim eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Yılmaz, öğrencilerin Konya’dan güzel anılarla ayrılarak Türkiye’nin yurt dışında elçileri olmaları dileğinde bulundu.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK KURSİYERE SAHİP KURS

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK’in 147 branşta hizmet verdiğini, kursların bu yapısıyla Türkiye'nin en yaygın ve en başarılı kursları konumunda olduğunu kaydetti. KOMEK’in bir halk üniversitesi şeklini aldığını ifade eden Başkan Akyürek, nüfusa oranlandığında Türkiye'de en çok kursiyerle eğitim veren kurs konumunda olduğunu vurguladı.

KOMEK’in Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerinin kurslarıyla birleşerek 'Konya Meslek Eğitim Kursları' adı altında bundan sonra daha da yaygın olarak eğitim vermeye devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, şu ana kadar kurslarda eğitim gören sayısının 150 bine ulaştığını, KOMEK’in büyük bir aile haline geldiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.