Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TGF: TRT muhabiri serbest bırakılsın

TGF: TRT muhabiri serbest bırakılsın

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Mısır’da gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan’ın derhal serbest bırakılmasını istedi. Mısır’ın başkenti Kahire’de dün krizin merkez üssü El Fetih Camisi oldu....

  • Ege Postası
  • 18.08.2013 - 13:31
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Mısır’da gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Mısır’ın başkenti Kahire’de dün krizin merkez üssü El Fetih Camisi oldu. Güvenlik güçleri, baltacılardan kaçıp camiye sığınan 700 kişiyi 24 saatllik kuşatmanın ardından sert operasyonla dağıttı. El Fetih’te mahsur kalan TRT muhabiri Metin Turan ile AA muhabiri Hiba Zekeriya gözaltına alındı. İki gazeteci Tora Cezaevi’ne nakledilirken, AA muhabiri Hiba Zekeriya 8 saat sonra serbest bırakıldı.

Genel Başkan Atilla Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, AA’nın kadın muhabiri Hiba Zekeriya’nın serbest bırakılmasının sevindirici olduğunu belirtirken, TRT muhabiri Metin Turan’ın da bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Türk Dışişleri Bakanlığı ve Kahire Büyükelçiliği başta olmak üzere, ilgili tüm kurum ve kişileri göreve çağıran Atilla Sertel, şöyle dedi: “Mısır’daki olayların günden güne alevlenmesi, çok sayıda göstericinin acımasızca katledilmesi vicdanları yaralamaktadır. Orada görev gören Türk meslektaşlarımız adına da endişelerimiz giderek artmaktadır. Son olarak çatışma koşullarında görevini yapmaya çalışan iki meslektaşımız canlarını korumak için El Fetih Camii’ne sığınmışlar ancak yapılan operasyon sonrası gözaltına alınıp, cezaevine nakledilmişlerdir. AA muhabiri Hiba Zekeriya’nın sabah saatlerinde serbest kaldığını öğrendik. Bu sevindirici bir gelişmedir. TRT muhabiri Metin Turan’ın da serbest bırakılması için başta Türk Dışişleri Bakanlığı ve Kahire Büyükelçiliği olmak üzere tüm yetkililer girişimlerini hızlandırmalıdırlar. Mısır’da görev yapan diğer meslektaşlarımızın da can güvenlikleri sağlanmalı, bu konuda somut girişimlerde bulunulmalıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.