Dolar 34,1970
%0.05
Euro 38,1374
%0.11
Altın 2.898,480
%0.09
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Eskişehir'deki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. 23 Nisan Ulusal...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 12:25
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Eskişehir'deki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eskişehir’de Türk dünyasının çocuklarıyla birlikte kutlandı. Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle farklı ülkelerden gelen çocuklar bayram sevincini yaşadı. Çocukların sergilediği halk oyunları ve müzikaller Eskişehirlilerin beğenisini kazandı.

Bu yıl Vilayet Meydanı’nın tadilatta olması nedeniyle çelenk sunumu Atatürk Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yapıldı. Daha sonra Valilik makamında Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir kutlamaları kabul etti. Valilik makamına oturan 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu öğrencisi Orkun Gürbüz, bir günlüğüne de olsa Vali olmanın mutluluğunu yaşadı.

Daha sonra Eskişehir Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törenlerde Türk dünyası çocukları 23 Nisan coşkusunu yaşadı. Makedonya, Bulgaristan, Kıbrıs, Rusya ve Kazakistan’dan gelen çocuklar Eskişehirlilerle bütünleşti. Ülkelerine ait halk oyunları ve müziklerini Eskişehirlilere sergileyen Türk dünyasının çocukları ilgi odağı oldu. Özellikle Kazakistan Halk Dansları ekibinin gösterisi sırasında bir Kazak kızının Atatürk ile ilgili okuduğu şiir salondan büyük alkış aldı.

Eskişehir’deki ilköğretim öğrencileriyle birlikte oyunlar oynayan çocuklar kendilerine armağan edilen günde doyasıya eğlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.