Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0870
%-0.21
Altın 2.890,250
%-1.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Kütahya'daki kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından Zafer Meydanı'nda...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 13:57
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Kütahya'daki kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından Zafer Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Daha sonra saat Kütahya Zafer Meydanı'nda Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından çocukların ve halkın bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra orta okullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Emine Arıoğlu İlk-Ortaokulu öğrencisi Ayşe Gülsüm Kabakçı tarafından 'Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor' adlı şiir okundu. Ortaokullar arası şiir okuma, kompozisyon yazma ve resim yarışmaları ile Kütahya Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi'nin İlk-Ortaokul 'Değerlerimle Değerleniyorum' konulu sunu yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan tarafından verildi.

Törenler halk oyunları gösterileri, yöresel kıyafetler defilesi ve öğrenciler arasında en yavaş bisiklet kullanma, balon patlatma ve mumyalama yarışmalarından sonra sona erdi.

Törenler esnasında Kütahya Valisi Kenan Çitçi, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan proje kapsamında Şırnak Uludere'ye 23 Nisan Kutlamalarına giden öğrenci ve öğretmenleri telefonla arayarak bayramlarını kutladı.

Daha önceki yıllarda Van ve Bingöl'e öğrenci grupları gönderdiklerini ifade eden Vali Çiftçi, “Biz bu kardeşliği benimsiyoruz, özümsüyoruz. Ülkenin doğusu da, batısı da, ortası da hepsi aynıdır. Onları kucaklıyoruz. Giden öğrenci kardeşlerimiz onları da Kütahya'ya davet edecekler bizde onları burada misafir edeceğiz.” dedi.

    Törenlere Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve eşi Habibe Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu ve eşi Yadigar Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı v. Mehmet Boğa, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.